Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

BaltCap investē Baltijā lielākajā dārza mēbeļu ražotnē

Baltijā vadošais riska kapitāla uzņēmums BaltCap ir vienojies ar dārza mēbeļu ražošanas uzņēmumu EKJU par investīcijām 1,5 miljonu eiro apmērā. Paredzams, ka investīcijas tiks ieguldītas uzņēmuma ražotnes modernizācijā un apgrozāmajos līdzekļos.

„Jau šobrīd 95% uzņēmuma produkcijas tiek eksportēta. Kopīgi ar uzņēmuma vadību esam vienojušies, ka EKJU vēl vairāk ir jānostiprina savas pozīcijas un vidējā termiņā jākļūst par vienu no Eiropas vadošajiem uzņēmumiem savā segmentā. Izvirzītais mērķis ir pietiekami ambiciozs, tomēr, piesaistot mūsu zināšanas uzņēmējdarbībā un finansējumu, esam pārliecināti, ka varam to sasniegt,” norāda BaltCap investīciju direktors Pēteris Treimanis.

EKJU savu produkciju šobrīd eksportē uz Angliju, Dāniju, Franciju, Zviedriju, Norvēģiju, Īriju, Spāniju, Holandi un Zviedriju.

BaltCap investīciju direktors P. Treimanis uzskata, ka Latvijā ir visi priekšnoteikumi, lai uzņēmums būtu starp līderiem Eiropā. “Latvijas koksne ir kvalitatīvs un pieejams izejmateriāls produkcijas ražošanai, tāpat mums ir augsti kvalificēti darbinieki, kas spēj radīt eksporta tirgus vajadzībām atbilstošu piedāvājumu,” atzīst investīciju direktors P. Treimanis.

“Piesaistot riska kapitālu uzņēmuma attīstībai, mēs iegūstam ne tikai finansējumu, bet arī nopietnu pieredzi ražošanas uzņēmumu vadībā, kā arī vērtīgus starptautiskos kontaktus,” skaidro EKJU vadītājs Juris Skoliņš, komentējot uzņēmuma attīstības plānus.

BaltCap investīciju projekts tiek īstenots ar privāto investoru ieguldījumu un Eiropas Savienības Struktūrfondu finansējumu, kuru administrē Latvijas Garantiju aģentūra. LGA direktors Ivars Golsts uzsver, ka ieguldījums eksportējošā uzņēmumā ar ambicioziem attīstības plāniem ir lielisks efektīva valsts atbalsta izlietojuma piemērs. Valsts veicinātās programmas ietvaros BaltCap uz šo brīdi ir piesaistījis finansējumu 7 investīciju projektiem.

SIA EKJU ir Balitjā lielākais dārza mēbeļu ražotājs, kurā tiek nodarbināti vairāk nekā 180 darbinieki. Uzņēmuma administratīvais birojs atrodas Rīgā, savukārt ražotnes Cēsu rajonā, Drebešu pagastā. Pērn uzņēmums strādāja ar 6,8 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 13% vairāk nekā pirms gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses