Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

No Baltijas valstīm tikai Latvijas ostām izdevies palielināt kravu apgrozījumu

No Baltijas valstu ostām pirmajā pusgadā tikai Latvijai izdevies kāpināt kravu apgrozījumu, liecina biznesa portāla Nozare.lv apkopotā informācija.

Klaipēda pārkrāvusi 20,2 miljoni tonnu kravu, kas ir par 10,4% mazāk nekā pērn, savukārt Tallinā pārkrauti 15,87 miljoni tonnu, kas ir par 17,5% mazāk nekā pērn.

Kā ziņots, šā gada pirmajos sešos mēnešos, salīdzinot ar attiecīgo laika posmu pērn, Latvijas ostu kravu apgrozījums palielinājies par 17,1%, sasniedzot 40,34 miljoni tonnu.

Gandrīz puse no Latvijas kopējā ostu kravu apgrozījuma jeb 18,7 miljoni tonnu ir Rīgas ostai. Seko Ventspils ar 17,3 miljoniem tonnu un Liepāja ar 3,5 miljoniem tonnu.

No Baltijas jūras austrumu krasta ostām pirmajā vietā ierindojusies Primorska ar 38,5 miljoniem tonnu, kas ir par 1,3% vairāk nekā pagājušā gada pirmajā pusē. Sanktpēterburgā pārkrauts 27,6 miljoni tonnu, un tas ir par 1,8% mazāk nekā pērn. Tālāk seko Klaipēda ar 20,28 miljoniem tonnu, Rīga - ar 18,8 miljoniem tonnu un Ustjluga - ar 18,66 miljoniem tonnu. Ventspils ostā pārkrauti 17,3 miljoni tonnu, Tallinā - 15,8 miljoniem tonnu un Kaļiņingradā - 6,3 miljoniem tonnu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses