Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Virši-A akcijas plānots iekļaut biržas alternatīvajā tirgū First North

Degvielas mazumtirgotāja a/s Virši-A, kas strādā ar zīmolu Virši, akcijas plānots iekļaut biržas Nasdaq Riga alternatīvajā tirgū First North, trešdien žurnālistiem pavēstīja kompānijas pārstāvji.

Kompānijā informēja, ka 2021.gada otrajā pusē Virši-A plāno piesaistīt kapitālu un sākt akciju kotāciju alternatīvajā tirgū First North, izsakot sākotnējo publisko piedāvājumu.

Virši pārstāvji norādīja, ka akciju sākotnējais publiskais piedāvājums un akciju iekļaušana First North ir daļa no uzņēmuma turpmāko gadu izaugsmes stratēģijas ar mērķi piesaistīt resursus izaugsmes tempu tālākai kāpināšanai.

Uzņēmumā skaidroja, ka primāri piedāvājums tiks vērsts uz Latvijas, Lietuvas un Igaunijas privātajiem investoriem, kuri vēlas kļūt par uzņēmuma akcionāriem un piedalīties uzņēmuma nākotnes attīstībā. 

Lai informētu potenciālos investorus par jaunumiem uzņēmumā, Virši mājaslapā izveidota sadaļa "www.virsi.lv/investoriem".

Virši pārstāvji skaidroja, ka kompānija turpmāko gadu izaugsmes plāni paredz tālāku ģeogrāfiskā pārklājuma paplašināšanu un investīcijas infrastruktūrā, atverot jaunas un modernizējot esošās degvielas un alternatīvo enerģijas avotu uzpildes stacijas gan Rīgā, gan Latvijas reģionos. Jaunajā stratēģijā iekļauta arī būtiska jaunu produktu un pakalpojumu paplašināšana klientiem un sadarbības partneriem, īpaši attīstot alternatīvo enerģijas veidu piedāvājumu un veicinot to pieejamību Latvijā.

Virši-A apgrozījums 2020.gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 171,4 miljoni eiro, savukārt kompānijas peļņa bija 5,1 miljons eiro.

Šobrīd Virši-A īpašnieki ir Jānis Riekstiņš, Ruta Plūme, Jānis Rušmanis, Andris Priedītis un Ilgvars Zuzulis, tostarp atbilstoši publiskotajam 2020.gada februāra akcionāru sapulces protokolam kompānijas kapitālā Riekstiņam piederēja 23,8%, Plūmei - 23,6%, Rušmanim - 23,6%, bet Priedītim un Zuzulim piederēja pa 14,5% akciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses