Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Hansens: Nevajadzētu ar nodokļiem noslogot tos, kas var pamest valsti

Valdībai jāsamazina ar darbaspēku un sociālo jomu saistīti nodokļi, jo nedrīkst ar nodokļiem noslogot tos, kas var pamest valsti

To šodien Spīdolas balvas ekonomikā 2011 pasniegšanas ceremonijā nolasītajā gada lekcijā ekonomikā uzsvēra Rīgas Ekonomikas augstskolas Ekonomikas nodaļas vadītājs Mortens Hansens.

Atrisinot minēto nodokļu problēmu, tiktu veicināta valsts konkurētspēja, kā arī mazināta ēnu ekonomika.

Hansens norādīja, ka Latvijas ekonomisko izaugsmi nodrošinātu likumdošanā nostiprināta fiskālā disciplīna, jo tas uzņēmējdarbības vidi padarītu stabilu, pārliecinošu un paredzamu, tāpat būtu jāturpina ekonomikas stabilizēšanas pasākumi, par kuriem valdība vienojusies ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Ekonomists uzsvēra, ka Latviju nevar salīdzināt ar patlaban ekonomiskās grūtībās nonākušo Grieķiju - nedz pēc parāda apjoma, nedz strukturālajiem rādītājiem. "Pēc dažiem gadiem Latvijas iekšzemes kopprodukta apjoms uz vienu iedzīvotāju būs lielāks nekā Grieķijā. Jau tagad redzams, ka nošķīrums starp Austrumiem un Rietumiem ir novecojis. Precīzāk būtu meklēt atšķirības starp Ziemeļiem un Dienvidiem, un esmu pārliecināts, ka Latvija ir izvēlējusies Ziemeļus," sacīja Hansens.

Kaut arī Latvijai pastāv daži izaugsmes šķēršļi, tomēr ir arī ļoti daudz izaugsmes veicinātāju, tāpēc Hansens paredz, ka Latvijas ekonomikas izaugsmei ir labas izredzes. "Ceru, ka to nodrošinās politiķi, kā arī aktīvas un kompetentas sabiedrības debates," uzsvēra Hansens.

Šodien Latvijas Universitātes ekonometrijas profesoram Mihailam Hazanam tiek pasniegta Ekonomistu apvienības 2010 Spīdolas balva ekonomikā. Hansens pasākumā nolasīja ikgadējo gada lekciju ekonomikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses