Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ilgtspējas indekss: augstākie uzņēmumu radītāji tirgus attiecību un sabiedrības jomā

Kaut gan lielākā daļa Latvijas uzņēmumu vadītāju un iedzīvotāju atzīst, ka labas darba vides nodrošināšana ir svarīgākais pamatnosacījums Latvijas uzņēmējdarbības attīstībai, 2012. gada Ilgtspējas indeksa dati liecina, ka uzņēmumu sniegums darba vides jomā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir pazeminājies. Savukārt uzlabojumi indeksa uzņēmumu novērtējumā ir tirgus attiecību un sabiedrības sadaļās.

Balstīts uz starptautiski atzītu metodoloģiju, Ilgtspējas indekss ļauj izvērtēt uzņēmumu darbību piecās jomās – uzņēmuma stratēģija, darba vide, tirgus attiecības, ietekme uz vidi un sabiedrība.

Būtisku progresu šī gada Ilgtspējas indeksa dalībnieki uzrādīja sadaļās par tirgus attiecībām (63,5%) un sabiedrību (69,5%), abiem rādītājiem uzlabojoties par 19% salīdzinot ar iepriekšējo gadu.

Uzņēmumu kopējais vidējais sniegums ir uzlabojies par 9%, sasniedzot 62%.

LDDK ģenerāldirektore Līga Menģelsone norāda, ka tirgus attiecību sadaļas rādītāju pieaugumu var izskaidrot ar to, ka līdz šim kompānijas neuzskatīja par vajadzību informēt ietekmes puses, šajā gadījumā piegādātājus, klientus un partnerus, par atbildīgu uzņēmējdarbības praksi.

„Arvien vairāk gūstam pierādījumus tam, ka atklāti demonstrējot godīgas uzņēmējdarbības praksi, sakārtotas piegādātāju attiecības, atbildību pret klientiem un investoriem, uzņēmums palielina savu vērtību, kā arī palīdz tirgum sakārtoties,” skaidro L.Menģelsone.

Neskatoties uz kopējā vidējā snieguma rādītāja uzlabošanos, darba vides sadaļā šogad vidējais rezultāts ir bijis zemāks par 10,3% nekā pērn – 57,7%.

„Sakārtota darba vide un rūpes par darbinieku veido ilgtspējīgas un atbildīgas uzņēmuma darbības pamatu. Zīmīgi, ka šajā jautājumā gan uzņēmumu vadītāji, gan paši darba ņēmēji ir vienisprātis – 64% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju un 62% uzņēmēji par svarīgāko faktoru uzņēmējdarbības attīstībai uzskata labas darba vides nodrošināšanu un rūpes par darbiniekiem.

Kā liecina 2012. gada Ilgtspējas indeksa uzņēmumu izvērtēšanas rezultāti, darba vides uzlabošanas jautājumi joprojām ir aktuāli Latvijas uzņēmumiem. Ceru, ka rekomendācijas, ko katrs uzņēmums saņems no indeksa ekspertiem, palīdzēs uzņēmumiem atrisināt esošos problēmjautājumus šajā jomā”, stāsta LBAS priekšsēdētāja vietniece Līvija Marcinkēviča.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses