Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Internetā piedāvā atlaides radaru piesūtīto sodu pārsūdzēšanai

Kolektīvās iepirkšanās portāls Citrons.lv piedāvā iegādāties juridiskos pakalpojumus  fotoradaru fiksēto ātruma pārkāpuma un pēcāk piesūtīto sodu pārsūdzēšanai.

"Pirmo reizi kolektīvās iepirkšanās vēsturē piedāvā pārsūdzēt fotoradaru sodus. Kolektīvās iepirkšanās serviss Citrons.lv sadarbībā ar juristu Edgaru Džeriņu uzsācis novatorisku akciju - iespēju ikvienam autovadītājam izdevīgi pārsūdzēt uzlikto fotoradara sodu," vēsta portāls.

Pakalpojums tiek piedāvāts pamatojoties uz "Latvijas likumdošanas paradoksiem - Ceļu satiksmes noteikumu kontrolei un sodu piemērošanai jānotiek likumīgi, ievērojot nevainības prezumpciju, bet likumdevējs esot iedibinājis juridisku paradoksu – sods par ātruma pārsniegšanu, kas fiksēts ar fotoradaru, praksē tiek piemērots transportlīdzekļa īpašniekam nevis konkrētajam vadītājam, kas vadījis auto pārkāpuma brīdī. Līdz ar to likumdevējs atbildību par vainīgā vadītāja izdarīto pārkāpumu un pienākumu noskaidrot vainīgo personu, slēpti uzlicis transportlīdzekļa īpašniekam. Savukārt, Latvijas administratīvo pārkāpumu kodekss un Ceļu satiksmes likums nosaka, ka, administratīvo lēmumu par uzlikto sodu var pārsūdzēt "vainīgais" vadītājs, nevis transportlīdzekļa īpašnieks. Līdz ar to veidojas otrs paradokss, ka pārsūdzot fotoradaru sodu, persona netieši sevi atzīst par vainīgu pārkapuma izdarīšanā, taču sodu par to tik un tā nepārliks uz pieteikušos vainīgo vadītāju," teikts portālā.

Jurists Edgars Džeriņš iesaka pilnīgi visiem vadītājiem neatkarīgi no tā, vai viņi pārkāpuši ātrumu vai nē, lēmumus par uzlikto sodu pārsūdzēt. Viņš norāda, ka sūdzības iesniegšana tiesā nemaksā neko, taču ja visi vadītāji nolemtu pievienoties šai "cīņai par masveida pretlikumību", jebkurš pārsūdzēts lēmums iesprūstu sistēmā uz trim līdz pieciem gadiem. Līdz ar to pēc jurista aprēķiniem uzņēmums Vitronic, kas nodarbojas ar radaru pakalpojumu sniegšanu valstij un valsts budžets nesaņemtu nevienu santīmu un "šis bizness vienkārši iznīktu gada laikā".

Lai gan sūdzības sagatavošana ir bezmaksas, to par 16,98 latiem ir gatavs izdarīt arī E. Džeriņa juridiskais birojs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk jākrāj pašiem

Grozījumi Pensiju likumā nosaka to, ka laika periodā no 2025. gada 1. janvāra līdz 2028. gada 31. decembrim pensiju 2. līmenī tiek novirzīti vien 5% no bruto algas, savukārt 15% tiks novirzīti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses