Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Katrs trūcīgais 2012. gada laikā varētu saņemt arī 6 kg makaronus

Pēc ilgstšām diskusijām starp dažādām institūcijām ierosināts no valsts budžeta piešķirt papildus finansējumu, lai pārtikas komplektā varētu iekļaut arī makaronus. Līdz ar to turpmāk viena trūcīgā persona 2012. gada ietvaros saņems 0,4 kg pilnpiena pulvera un 1 kg makaronu ne biežāk kā sešas reizes gadā.

Pie šāda ierosinājuma nonākts Zemkopības ministrijai, konsultējoties ar programmas īstenošanā iesaistīto institūciju pārstāvjiem. Izvēloties produktus, kurus varētu dalīt vistrūcīgākajām personām, notika vairākas diskusijas starpinstitūciju sanāksmē, kurā piedalījās pārstāvji no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības lietu ministrijas, Labklājības ministrijas, Veselības ministrijas, Latvijas Pašvaldības savienības, Rīgas domes Labklājības departamenta, Lauku atbalsta dienesta un Pārtikas un veterinārā dienesta, kā arī Latvijas Sarkanā Krusta.

Makaroni izvēlēti, ņemot vērā vairākus faktorus, tostarp produkta uzturvērtību, kā arī uzglabāšanas ilgumu.Tā kā 2012. gada programmā izdalei paredzēti pilnpiena pulveris un makaroni, izmaiņas noteikumos paredz papildināt pārtikas kvalitātes un ražošanas kritērijus ar minēto produktu kvalitātes un ražošanas kritērijiem.

Saeima par plānotajiem grozījumiem lems otrdien, 19. novembrī.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses