Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Latvieša virtuālo restorānu dizaina ideja iekļūst starptautiska konkursa pusfinālā

Latvijas Mākslas akadēmijas studenta Mika Vanaga darbs iekļauts 30 labāko darbu sarakstā starptautiskā dizaina konkursā Electrolux Design Lab 2012, informē konkursa organizētāji.

Apsteidzot vairāk nekā 1000 konkursantu no visas pasaules, Mika piedāvātā ideja par virtuālo restorānu turpinās cīņu par starptautisko dizaina ekspertu žūrijas atzinību. Kopumā no Latvijas šogad bija pieteikti 19 darbi.

„Šī ir pirmā reize, kad dalībnieks no Latvijas iekļūst konkursa pusfinālā, kas ir liels sasniegums Latvijas dizaina jomā. Turklāt ar katru gadu jauno dizaina speciālistu iesniegto pieteikumu skaits arvien palielinās,” ar gandarījumu atzīst Electrolux Latvija direktors Eduards Reneslācis.

Miks Vanags piedāvā ideju par virtuālo restorānu, kas sniedz iespēju izbaudīt restorāna atmosfēras pilnu pieredzi tavā virtuvē. Tas ir veidots kā modulāri ekrāna, audio un gaismas elementi, tādējādi veidojot dažāda augstuma un platuma virtuālo restorānu pielāgotu individuālām vajadzībām. Moduļi ir viegli uzstādāmi un savienoti ar bezvadu elektroenerģijas un datu pārraidi.

Ierīces vadība ir veidota ar skārienjūtīgu navigāciju un iebūvētu inteliģentu balss vadības asistentu. Virtuālajā restorānā var izvēlēties savu iecienītāko vietu visā pasaulē ar vietējo virtuvi un tematisko atmosfēru, aplūkot ēdienkarti, skatīties video pamācības un gatavot ēdienu ko izbaudīt kopā ar draugiem vai ģimeni. Pēc mielasta var novērtēt izvēlētā restorāna sniegto pieredzi un dalīties tajā ar draugiem.

Kopā ar Miku Vanagu par uzvaru konkursā cīnīsies dalībnieki no Dienvidkorejas, Kanādas, ASV, Meksikas, Brazīlijas, Taivānas, Austrālijas, Ķīnas, Jaunzēlandes, Dānijas, Itālijas, Francijas, Spānijas, Čehijas, Lielbritānijas, Norvēģijas, Polijas, Rumānijas, kā arī Igaunijas un Lietuvas.

Konkursa nākamajā posmā tiks atlasīti 10 labākie darbi, kuri tiks paziņoti 13. septembrī, savukārt 25. oktobrī Milānā finālisti prezentēs savus konceptus kompetentai žūrijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses