Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijā 54% uzskata attālināto darbu par neproduktīvu

Lai gan pasaulē attālinātais darbs ir plaši izplatīts, Latvijā tā izmantošana pat uzņēmumos, kur tas ir pieļaujams un iespējams, joprojām nav tik iecienīta, kā varētu būt. Visticamāk, tāpēc ka daudzi darba devēji un darba ņēmēji par šādu iespēju nav aizdomājušies, pieļauj personāla atlases kompānija CV Market Latvia.

Tā nesen aptaujāja vortāla www.cvmarket.lv apmeklētājus, vai attālinātais jeb darbs ārpus biroja viņiem šķiet efektīvs. Lielākā daļa jeb 54% uzskata, ka šāda veida strādāšana nav produktīva, jo ir grūti sevi disciplinēt, trūkst tiešā kontakta ar kolēģiem vai vadību, turklāt privātās lietas sāk ņemt virsroku pār darbu. Savukārt 16% aptaujāto domā, ka attālinātais darbs ir efektīvs, jo ļauj viņiem justies daudz brīvāk un darba process ir radošāks. Tāpat 15% liekas, ka, strādājot attālināti, nekas nenovērš uzmanību no paveicamā, bet vēl 15% novērtē, ka netiek tērēts laiks ceļam uz darbu.

Tajā pašā laikā Amerikā kompānija Microsoft, kas aptaujāja 3600 uzņēmuma darbinieku 36 ASV pilsētās, noskaidrojusi, ka cilvēku, kas uzskata - viņi produktīvāk strādā tad, ja savus darba pienākumus veic ārpus biroja, ir vairākums (60%). Turklāt 41% aptaujāto atzina, ka kompānija ir parūpējusies par iespēju darbiniekiem strādāt attālināti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses