Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Lielbritānijā uzņēmēji labprātāk algo imigrantus, jo britu jaunatne ir slinka

Ārzemnieki tiek algoti labprātāk nekā briti, jo kompānijas uzskata, ka britu jaunieši ir slinki un neizglītoti, atsaucoties uz Daily Mail publikāciju, raksta AngloBalticNews.co.uk.

Jaunieši Lielbritānijā vienkārši nevēlas strādāt, turklāt Lielbritānijas skolas nepilda savu pienākumu pietiekami labi, kā dēļ izglītības standarti ir zemi, skaidro Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) eksperti. Tas piespiež Lielbritānijas kompānijas pieņemt darbā strādniekus no ārzemēm. Mazāk nekā viens no četriem darba devējiem vēlas algot britu strādniekus.

Jauniešu bezdarba statistika, uzrāda, ka miljons jauniešu vecumā no 16-25 gadiem pašlaik ir bezdarbnieki. Perspektīvas darba tirgū jauniem cilvēkiem ir krasi pasliktinājušās pēc ekonomikas lejupslīdes sākuma 2008.gadā un kopš tā laika tās atrodas krīzes stāvoklī, šodien brīdināja TUC. Jaunieši, kas meklē darbu vai plāno turpināt mācības, saskaras ar sliktāko perspektīvu kopš 1994.gada, skaidro CIPD eksperti.

Speciālisti pauž bažas par pieaugošo ilgtermiņa bezdarba līmeni, apsūdzot valdību studentu finansiālā atbalsta samazināšanā. Jaunu cilvēku, kas studē, proporcija kopš 1992.gada ir gandrīz dubultojusies no 24 līdz 41%. Vairāk nekā viens no pieciem jauniešiem vecumā no 16-24 gadiem ir bez darba, kas ir ievērojami augstāks procents, salīdzinot ar 1992.gadu, kad bezdarbs jauniešu vidū bija tikai 16%, teikts ziņojumā.

Gandrīz pusmiljons jauniešu ir bez darba vismaz sešus mēnešus, padarot viņu par sasniegumus par nepietiekamiem pat pirms viņu karjeras sākuma.

“Studenti, kuri vēlas sākt savu karjeru vai turpināt mācības, saskaras ar smagākajiem apstākļiem pēdējo 20 gadu laikā. Īpaši satraucoši ir tas, ka ilgtermiņa bezdarbs jauniešu vidū joprojām pieaug, pat ņemot vērā to, ka kopējais bezdarbs krīt. Ja tas tā turpināsies, mēs varam zaudēt talantīgu un augsti kvalificētu paaudzi ar izjauktām karjerām, parādiem un nepietiekamiem sasniegumiem. Ministriem būtu jādara viss iespējamais, lai palīdzētu jauniešiem, taču pagaidām viss, ko viņi ir izdarījuši, ir samazinājuši vitāli svarīgo finansiālo atbalstu koledžu studentiem un atbaidījuši jauniešus no universitātēm finansiālo apsvērumu dēļ. Tas nav veids, kā palīdzēt jauniešiem uzsākt strādāt vai studēt,” skaidro CIPD Ģenerālsekretārs Brendans Bārbers.

Bezdarbs no marta līdz maijam ir krities par 65 000, sasniedzot 2,58 miljonu atzīmi, tomēr cilvēku skaits, kas pieteikušies darba meklētāju pabalstam jūnijā audzis par 6100, sasniedzot 1,6 miljonus.

National Union of Students veiktās aptaujas rezultāti rāda, ka trīs no četriem jauniešiem, kuri šoruden vēlas uzsākt studijas universitātē, ir uztraukti par to, vai viņi pēc studiju beigšanas varēs atrast darbu. Apmēram divas trešdaļas aptaujāto ir pauduši bažas par viņu finanšu situāciju studiju laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses