Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

No jūlija gāze kļūs par 15 % dārgāka

No 1.jūlija mājsaimniecībām pieaugs gāzes tarifi par 15% un 18%, savukārt rūpnieciskiem klientiem, kas dabasgāzi izmanto siltuma un elektrības ražošanā, tiek prognozēts pieaugums par 5% līdz 6%, portālu Diena.lv informēja AS Latvijas Gāze pārstāvis Vinsents Makaris.

Latvijas Gāzes pārstāvis skaidroja, ka mājsaimniecībām būtiskais pieaugums gaidāms nodokļu izmaiņu dēļ. Sākot ar 1.jūliju, mājsaimniecībām tiek piemērots akcīzes nodoklis, kā arī tiek atcelta samazinātā PVN likme.

Dabasgāzes kubikmetra cena plītiņu lietotājiem pieaugs no 48 santīmiem līdz 55 santīmiem, un no pieauguma viens santīms ir dabasgāzes cenas izmaiņas, bet seši santīmi ir nodokļu pieaugums. Savukārt apkures lietotājiem kubikmetra cena pieaugs no 29 santīmiem līdz 34 santīmiem, no kā viens santīms ir dabasgāzes cenas pieaugums, bet četri santīmi ir nodokļu izmaiņas.

Akcīzes nodoklis 12 lati par 1000 kubikmetriem tiks piemērots dabasgāzei, ko izmanto mājsaimniecībās, plītīs, apkurē, siltuma un elektroenerģijas ražošanā.

V.Makaris atgādināja, ka mājsaimniecībām dabasgāzes tarifi automātiski mainās divreiz gadā - 1.janvārī un 1.jūlijā. Rūpnieciskajiem klientiem dabasgāzes tarifi mainās katru mēnesi. Tarifi mainās atkarībā no dabasgāzes iepirkuma cenas, kas ir piesaistīta naftas produktu cenām un valūtu attiecībām, kā arī atkarībā no krātuvē esošās dabasgāzes izmantošanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses