Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Sprūdžs: Latgalieši pieraduši pie valsts naudas un pamazām degradējas

Latgalē bezdarbnieki gatavi gaidīt, kad darbs pats pie viņiem atnāks. Problēmas sakne ir nevis tajā, ka cilvēki saņem pabalstus, bet gan tajā, ka valsts atbalsts tiek izmantots gadiem ilgi. Viņi pieraduši pie pabalstiem, un tādējādi daudzi cilvēki degradējas, atsaucoties uz Vides un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža teikto intervijā laikrakstam Delovije Vesti (Деловые Вести), raksta Db.lv.

Runājot par Latgali, ministrs visvairāk noraizējies par augstajiem bezdarba rādītājiem, kas reģionā pārsniedz 20%.

«Vislielākais īpatsvars to cilvēku, kas vēlas aizbraukt no valsts, ir tieši Latgalē. Turklāt, ja papēta, uz kurieni latgalieši vēlas izbraukt, atklājas, ka tā nav Rīga, bet gan kāda aizrobežas valsts. Tajā pašā laikā Latgalē ir arī augstākie ilgstošā bezdarba rādītāji valstī. Turklāt Latgalē, salīdzinot ar citiem Latvijas reģioniem, ir viszemākais to cilvēku, kas vēlas uzsākt uzņēmējdarbību vai vismaz kļūt par pašnodarbināto, skaits,» norāda E. Sprūdžs.

Viņš pauž, ka cilvēki zilo ezeru zemē ir gatavi sēdēt rokas klēpī salikuši un gaidīt, kad kāds piedāvās darbu, bet, ja paraugās uz šo cilvēku prasmēm, kļūst skaidrs, ka tajās ietilpst tikai tās lietas, kas bijušas vajadzīgas pirms divdesmit gadiem, bet ne tagad.

«Lielākā bēda nav tā, ka cilvēki saņem pabalstus, bet gan tas, ka dzīve uz valsts naudas rēķina tiek nodrošināta gadiem ilgi. Ja visapkārt ir daudz šādu cilvēku, tad šāds dzīvesveids sāk šķist pieņemams. Tāpat, protams, «izraut» cilvēku no šādas dzīves un vēl arī kādā veidā stimulēt pievērsties biznesam nav viegls uzdevums,» intervijā norādīja ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk jākrāj pašiem

Grozījumi Pensiju likumā nosaka to, ka laika periodā no 2025. gada 1. janvāra līdz 2028. gada 31. decembrim pensiju 2. līmenī tiek novirzīti vien 5% no bruto algas, savukārt 15% tiks novirzīti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses