Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Tautas skaitīšanas rezultāti liecina, ka bezdarba procents ir lielāks

Salīdzinot ar iepriekš publicētajiem datiem, nodarbinātības līmenis ir zemāks par 1,2 procentpunktiem, darba meklētāju īpatsvars augstāks par 0,8 procentpunktiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Darbaspēka apsekojuma dati ir pārrēķināti atbilstoši tautas skaitīšanas rezultātiem.

Veicot darbaspēka apsekojuma datu vispārināšanu un balstoties uz 2011. gada tautas skaitīšanas rezultātiem, ir veiktas būtiskas nodarbinātības rādītāju korekcijas, salīdzinot ar iepriekš publicētajiem uz iedzīvotāju reģistra datiem balstītajiem aprēķiniem.

Ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaits 15–74 gadu vecumā ir 1 028 900 cilvēku, tas ir, par 118 100 jeb 10,3% mazāks, nekā iepriekš tika publicēts.

Vislielākās izmaiņas ir Latgales reģionā, kur ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaits ir mazāks par 12,8%, savukārt  vismazākās izmaiņas ir Rīgā, kur samazinājums ir 7,9%.

Salīdzinot datus pa vecuma grupām, ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaitā vērojamas būtiskas izmaiņas   25–34 un 15–24 gadu vecuma grupā, kur tas attiecīgi ir mazāks par 15,5% un 13,7%. Vecuma grupā 55–74 gadi ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaits ir mazāks par 4,8%, nekā iepriekš publicēts.

Ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaits pa vecuma grupām 2011. gadā, tūkstošos.

Mainījušies arī nodarbinātības un bezdarba rādītāji. Nodarbinātības līmenis ir par 1,2 procentpunktiem zemāks un veido 54,1%, savukārt darba meklētāju īpatsvars ir par 0,8 procentpunktiem augstāks, veidojot 16,1%. Visaugstākais darba meklētāju īpatsvars ir Latgales reģionā – 18,7%, savukārt zemākais ir Vidzemes reģionā –12,7%. Salīdzinot pirms un pēc tautas skaitīšanas publicētos datus, darba meklētāju īpatsvara reģionālās atšķirības nav būtiski mainījušās (izmaiņas ir 0,6–0,9 procentpunktu apjomā).

Vērtējot nodarbināto skaitu profesiju griezumā, vislielākās izmaiņas ir kvalificētu strādnieku un amatnieku profesijās, to ir par 17,7 tūkst. jeb 15% mazāk, nekā iepriekš publicēts. Tāpat samazinājies nodarbināto skaits iekārtu un mašīnu operatoru un izstrādājumu  montieru profesijās, kā arī  kvalificētu lauksaimniecības un zivsaimniecības darbinieku profesijās – attiecīgi par 14 un 13%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses