Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VID izmaksājis dīkstāves pabalstus un algu subsīdijas 9,073 miljonu eiro apmērā

Valsts ieņēmumu dienests (VID) no 1.decembra līdz otrdienai, 22.decembrim, izmaksājis dīkstāves pabalstus un algu subsīdijas kopumā 9 073 492 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja VID pārstāvji.

Tostarp otrdien dīkstāves pabalsti un algu subsīdijas izmaksāti 635 514 eiro apmērā. 

Pēc 5110 uzņēmuma iesniegumiem izmaksāti 18 725 dīkstāves pabalsti darbiniekiem kopumā 5 845 515 eiro apmērā un 9887 algu subsīdijas kopumā 2 288 311 eiro apmērā. 

Savukārt pēc 2723 pašnodarbināto personu iesnieguma izmaksāti dīkstāves pabalsti kopumā 744 398 eiro apmērā un 667 patentmaksātājiem izmaksāti dīkstāves pabalsti kopumā 195 268 eiro apmērā.

VID atgādina, ka joprojām ir spēkā arī virkne atbalsta pasākumu nodokļu jomā, kas stājās spēkā šogad martā, pirmās ārkārtējās situācijas laikā, piemēram, nodokļu samaksas termiņa pagarināšana līdz trim gadiem, ātrāka pievienotās vērtības nodokļa (PVN) pārmaksas atmaksa, iespēja nemaksāt iedzīvotāju ienākuma nodokļa avansa maksājumus un citi.

No ārkārtējās situācijas pirmās dienas, 9.novembra, līdz nākamā gada 9.janvārim uzņēmējiem pieejams atbalsts to dīkstāvē esošajiem darbiniekiem, kā arī algas subsīdija tiem darbiniekiem, kas valstī noteikto ierobežojumu dēļ strādā nepilnu darba laiku. Savukārt pašnodarbinātajiem un patentmaksas maksātājiem pieejams atbalsts par dīkstāvi.

Dīkstāves atbalstam un algu subsīdijai var pieteikties, aizpildot iesnieguma formu VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS). Par uzņēmuma darbiniekiem pieteikumu iesniedz darba devējs, bet atbalstu uz savu kontu saņem darbinieks.

Atbalstam par novembri varēja pieteikties līdz 15.decembrim, par decembri varēs pieteikties līdz 15.janvārim, bet par janvāri - līdz 15.februārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses