Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Latvijas tūristi visbiežāk no saaukstēšanās cieš Turcijā, bet no saindēšanās ar ēdienu - Ēģiptē

Latvijas tūristi no saaukstēšanās visbiežāk cieš Turcijā, no saindēšanās ar ēdienu - Ēģiptē, bet Itālijā tūristi visbiežāk gūst traumas, slēpojot kalnos, informēja salīdzināšanas portāla Gudriem.lv pārstāve Baiba Drēgere.

Apdrošināšanas kompānijas Baltijas Apdrošināšanas nams ceļojumu apdrošināšanas speciāliste Jaroslava Tomaševiča stāsta, ka visbiežāk (49% gadījumu) Latvijas tūristi Ēģiptē pie mediķiem vēršas ar sūdzībām par gremošanas traucējumiem, kas radušies, saindējoties ar pārtiku, Turcijā 60% apdrošināšanas gadījumu ir saistīti ar saaukstēšanos, bet 40% - ar saindēšanos. Itālijā visbiežākā atpūtnieku problēma esot kalnu slēpošanā iegūtās traumas.

"Likumsakarīgi, ka, ceļojot uz valstīm, kas atrodas ziemeļos, tūristiem vairāk rodas dažādas traumas, bet dienvidos - saindēšanās gadījumi," sacīja J.Tomaševiča.

Aptaujājot apdrošināšanas kompānijas, portāls Gudriem.lv noskaidrojis, ka ceļotāji visbiežāk izvēlas tādu ceļojumu apdrošināšanu, kas ietver medicīnas izdevumu segšanu, kurai seko polises, kas sedz ceļojuma atcelšanas un nelaimes gadījumu rezultātā radītos zaudējumus. Savukārt trešais populārākais risks, ko ceļotāji izvēlas apdrošināt, ir bagāžas nozaudēšana un lidmašīnas reisu aizkavēšanās.

Analizējot izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību veidu, secināms, ka visbiežāk tūristiem rodas problēmas ar veselību, jo 70% līdz 80% no visiem atlīdzību pieteikumiem saistīti ar medicīnas izdevumu segšanu. Tālāk seko ceļojumu atcelšanas risks, kā arī bagāžas pazušanas risks.

Latvijas tūristi visvairāk apdrošinās, dodoties ceļojumos uz Turciju un Ēģipti, kurām seko Eiropas valstis (Vācija, Itālija, Spānija, Lielbritānija, Francija) un Skandināvijas valstis.

Ēģiptei, kas pašlaik tiek uzskatīta par valsti, kurā tūristu veselība un dzīvība ir īpaši apdraudēta, apdrošinātāji patlaban piemēro īpašus nosacījumus. Kopš 4.februāra, kad Ēģiptē sākās nemieri, apdrošināšanas kompānijas iesaka klientiem tomēr atturēties no ceļojuma uz šo valsti. Ja cilvēks tomēr izvēlas doties uz Ēģipti, jārēķinās, ka apdrošināšanas polise var nesegt izdevumus, kas saistīti ar kaitējuma nodarīšanu veselībai un īpašumam, ja tie radušies nemieru, demonstrāciju un terora aktu rezultātā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena