Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ministri jau strādā?

Uzmanību piesaista jaunās valdības ministru pirmās publiskās aktivitātes. Redzams, ka vieni steidz iepazīt, kas notiek pārraudzībā esošajā jomā, otri, šķiet, visu uzmanību velta tam, lai katru dienu būtu pamanīti medijos, trešie tā īsti nav aptvēruši, kas tiem, attiecīgajā statusā esot, jādara.

Publiski aktīvākais no visiem ir satiksmes ministrs Linkaits. Iepriekš sevi veiksmīgi pozicionējis kā satiksmes jomas ekspertu, nu nācis klajā ar iniciatīvām, kas acīmredzot, viņaprāt, prioritāras. Nē, tās neattiecas uz lielceļu bedrēm, pasažieru vilcienu iepirkumiem, lidostas taksometriem vai sabiedriskā transporta pieejamības uzlabošanu. Zināmā mērā tieši pretēji. Autobusiem, kas kursē vilcieniem paralēlos maršrutos, esot jāmazina valsts atbalsts (ministrs tiešām iedomājas, ka pieturas tiem identiskas un tie dublē viens otru?). Autovadītājiem nebūšot līdzi jāvadā vadītāja apliecība un transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība (lielāku populismu nevarēja izgudrot? Šie dokumenti ir kilogramu smagi, vai?). Papildu līdzekļus ceļu infrastruktūras uzturēšanai vajagot nevis "izsmērēt pa visu valsti", bet gan veltīt multimodālu satiksmes mezglu izveidei (tātad satiksmes infrastruktūra svarīga tikai pilsētās?). No personas, kas sevi piesaka kā ekspertu, gribētos sagaidīt problēmu risināšanu pēc būtības, nevis raušanos kādam izpatikt.

Citāds piemērs. Saistībā ar iepriekšējo darbību jau krietni kritizētā labklājības ministre Petraviča. Šķiet, vēl tikai mēģina saprast, ko nozīmē būt ministrei, lai gan risināmu problēmu būtu ārkārtīgi daudz. Arī Saeimas komisijā nupat aktualizētais jautājums par pabalstiem ģimenēm, kurās ir personas ar invaliditāti, – tas cieši saistīts ar priekšteča sākto deinstitucionalizāciju. Ko darīs, lai to risinātu?

Ķīlnieka lomā nonākusi izglītības un zinātnes ministre Šuplinska. Viņas priekšgājējs Šadurskis pirms vēlēšanām apgalvoja, ka panācis skolotāju algu pieaugumu, taču viņa partijas biedrs Reirs nu apgalvo, ka budžeta projektā tam nauda nav bijusi paredzēta. Kas tās par spēlītēm? Ja ministros būtu palicis Šadurskis, tad būtu, bet, ja citas partijas pārstāve, tad nauda pēkšņi izzudusi?

Ekonomikas ministrs Nemiro atvēzējies pret pašvaldību avīzēm. Labi. Redzēsim, vai būs viņa kolēģu, arī pašvaldību ministra, atbalsts.

Zemkopības ministrs Gerhards savukārt izcēlies ar "biroja labiekārtošanu", tā vadībā ieceļot personu, kas aizņemta partijas darbos, tāpēc funkcijas pildīšanai radīts speciāls priekšnieka vietnieka amats. Korupcija tā laikam nav, bet kā citādi šādu shēmošanu lai nosauc?

Sākums tātad necik labi neizskatās...

Top komentāri

Tālis
T
Strādā, diemžēl nodarbojas ar sīkumiem>
Raimonds
R
Ministri nekad nestrādā. Par deputātiem un ministriem nekļūst, lai strādātu.
VVZ
V
Jā- ministri strādā dūšīgi- tramvajā dzirdēju, ka OIK esot atcelts un likumos veiktas izmaiņas, lai 60 tūkstošus darba darītājus valsts automātiski nepadarītu par nodokļu parādniekiem! Jā, "strādā", @#$%^&! Medicīna arī esot pieejama...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē