Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Neizkaisiet naudu vējā!

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas ir viens no trijiem regulārajiem notikumiem, kuros katram Latvijas pilsonim ir iespēja tieši un nepastarpināti ietekmēt Latvijas politisko un sabiedrisko vidi. Tieši tādēļ, manuprāt, ikvienam pilsonim (kurš to jau nav paspējis izdarīt iepriekšējās balsošanas dienās šonedēļ) ir jādodas uz vēlēšanu iecirkni un jāizdara sava personīgā, uzsveru – tieši personīgā, izvēle par to politisko spēku, kas viņam šķiet pieņemamākais un atbilstošākais.

EP vēlēšanas atšķiras no nacionālajām Saeimas un pašvaldību vēlēšanām ar to, ka tajās lielāks uzsvars ir tieši uz konkrētām personībām, kurām ir potenciālas iespējas tapt ievēlētiem, jo atcerēsimies, ka Latvijai nākamajā EP sasaukumā kopumā būs tikai deviņas deputātu vietas, kas nozīmē – no katras partijas tur var tikt viens, divi, varbūt utopiskākajā gadījumā trīs kandidāti.

Līdz ar to manā skatījumā EP vēlēšanās katram pilsonim ir daudz lielākas iespējas izdarīt kvalitatīvāku un detalizētāku izvēli par to cilvēku (vai cilvēkiem), par kuru viņš ir gatavs atdot savu balsi

Jautāsiet – kas tur ir vieglāk? Pavisam vienkārši! Katrā sarakstā ir cilvēki, kurus jūs zināt, esat redzējuši viņu darbus (vai nedarbus) jau līdz šim. Politika ar to ir interesanta, ka pirms katrām vēlēšanām pilnīgi ikviena partija un tās izvirzītie kandidāti sola visiespējamākās un arī visneiespējamākās lietas. Taču īstā bilde parādās jau pēc vēlēšanām – kurš un cik daudz no solītā ir paveicis pēc iekļūšanas kārotajos amatos. Protams, ikviens, kurš savus priekšvēlēšanu solījumus nebūs spējis vai gribējis pildīt, atradīs 1000 un vienu iemeslu un ieganstu, kādēļ daļa vai vispār nekas no solītā nav izdarīts, – kāds nebūs aizvien ievēlēts, kāds "sēdēs" opozīcijā, bet vēl kādam, kurš pat būs nokļuvis valdošajā koalīcijā, "sliktie" koalīcijas biedri būs traucējuši atnest mums "gaišo nākotni" un reāli jūtamu labklājības pieaugumu.

Taču visas šīs viņu frāzes ir tikai un vienīgi tukšrunāšana, īpaši to, kuri bijuši vai ir valdošajās koalīcijās nacionālajā līmenī – parlamentā vai pašvaldībā. Un tieši tas pats attiecas arī uz tiem, kuri jau pabijuši eiroparlamentāriešu statusā.

Ar šo gribu teikt – vērtējiet savus favorītkandidātus rūpīgi, skatieties uz viņu darbiem, nevis uz solījumiem un lozungiem. Atcerieties – cilvēks, par kuru nobalsosiet un kuram laimēsies iekļūt Eiroparlamentā, saņems gana labu algu un citus labumus no jūsu maksātajiem nodokļiem. Balsojiet par to, kuram tiešām uzticaties, ka viņš jūs nepievils jau nākamajā dienā pēc nokļūšanas eirodeputāta statusā. Neizkaisiet savu naudu vējā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Asānža lietas noslēgums

Nedēļas vidū pēc vienošanās ar ASV varasiestādēm par daļēju vainas viņam izvirzītājās apsūdzībās atzīšanu brīvību atguva un dzimtajā Austrālijā atgriezās interneta projekta WikiLeaks dibinātājs Džūl...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē