Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra Re:Baltica direktore Sanita Jemberga

Re:Baltica: KNAB apgalvojumi ir ar baltiem diegiem šūti

Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs Re:Baltica atbildot uz KNAB komentāriem par šodien publicētā raksta neprecizitāti, norāda, ka "KNAB pretenzijas pret Re:Baltica rakstu par tā mazspēju politiķu tēriņu kontrolē sociālajos tīklos ir tikpat baltiem diegiem šūtas kā apgalvojums, ka birojs to aktīvi dara. "


Re:Baltica vadītāja Sanita Jemberga publiskā vēstulē, atbildot uz biroja pārmetumiem, norāda: "Pirmkārt, raksts tiek apšaubīts, pamatojoties uz 2000 EUR starpību aprēķinos. KNAB pārstāvji intervijā mums atzina, ka izmantojuši partiju pirmreizējos iesniegtos datus, mēs aprēķinājām pēc precizētajām deklarācijām (ko partijas arī iesniedz KNAB).Otrkārt, KNAB taisnojas, ka nevarot stāstīt, kā pārbauda, jo tas parādīšot izmeklēšanas metodes."

"Viena loģiska metode ir salīdzināt partiju iesniegtos datus ar no sociālajiem tīkliem saņemtajiem. Dati runā paši: iepriekšējo pašvaldību vēlēšanu kampaņā Twitter no Latvijas nav saņēmis nevienu, Facebook  ir 12 pieprasījumus par kontiem un to saimniekiem. Tie attiecas uz krimināllietām, bet KNAB pārskatā par pašvaldību vēlēšanu kampaņas pārbaudēm neviena tāda nav atrodama. Vēl vairāk - tur nav atrodama neviena lieta par pārkāpumiem, piemēram, administratīvo resursu izmantošanu, kampaņai sociālajos tīklos," turpina pētnieciskās žurnālistikas centra vadītāja.

Jemberga uzskatā, ka, ja KNAB ir problēmas iegūt datus no sociālo mediju kompānijām, tad par ir nepieciešams aktīvi runāt un problēmu risināt. Šādas pazīmes žurnāliste, kā pati norāda, nav saņēmusi. 

"Ņemot vērā liecības un aizdomas par kremliskas izcelsmes troļļu un hakeru iejaukšanos Rietumvalstu vēlēšanās, sociālo tīklu izmantošana kampaņās ir gan slēptu kampaņas finanšu, gan nacionālās drošības jautājums. Ceram, ka KNAB veltītā kritika par līdzšinējo darbu to motivēs saņemties, nevis līst ierakumos cīnīties ar kritiskiem žurnālistiem," vēstuli pabeidz Jemberga. 

Jau vēstīts, ka ceturtdien Re:Baltica publicēja rakstu, kurā žurnālisti secina, ka kamēr "iejaukšanās citu valstu vēlēšanu kampaņās, izmantojot sociālos tīklus, daudzviet kļuvis par nacionālās drošības jautājumu. Latvijā, kur kampaņa sāksies pēc četriem mēnešiem un Krievijas propaganda ir ikdiena, partiju uzraugs KNAB nīkulīgi plāta rokas un nezina, ko iesākt."

Top komentāri

Pravietisnejaukais > Sanita
P
" KNAB nīkulīgi plāta rokas un nezina, ko iesākt." ... Sanita, KNAB nekad arī nezinās, "ko iesākt". Arī Tu pati nezini, "ko iesākt", lai pārveidotu cilvēka grēcīgo dabu. Mūžīgā čīkstēšana par "kremļa troļļu graujošo ietekmi ir pēc būtības melīga un soli pa solim virza mūs tuvāk cenzūras ieviešanai. Sanita, ja PATIESĪBA ir Tavā pusē, ko meli var pret PATIESĪBU?
Hūgo Vācietis
JA JAU KNAB SPĒJA IESPUNDĒTVIENĪGI RIMŠĒVICU ... TAD STRAUME PALIEK SMIEKLĪGS ! UN VĒL BEZ PIERĀDĪJUMIEM .....!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē