Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Apinis nosauc cēloni ZZS neveiksmei vēlēšanās

Veselības finansēšanas likums Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) vadītāja Pētera Apiņa ieskatā ir viens no būtiskākajiem faktoriem, kas negatīvi ietekmējis šobrīd vēl valdošās partijas ZZS rezultātu vēlēšanās. "Tas ir brāķis vislielākajā mērā," intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma izteicās Apinis, norādot, ka tieši tāpēc, viņaprāt, ZZS katrā vēlēšanu apgabalā zaudēja būtisku daļu vēlētāju atbalsta.

"Tajā mirklī, kad visiem lauku individuālajiem saimniekiem un mikrouzņēmējiem pasaka, ka jūs esat otrās kategorijas cilvēki, viņi nolēma nebalsot par šo partiju. Citādi nebija ne mazākā pamatojuma, kādēļ viņiem (ZZS) ir tik slikti rezultāti. Domāju, ka tas tikai saistīts ar šo likumu," uzsvēra Apinis.

Jāatgādina, ka Zaļo un Zemnieku savienība 13. Saeimas vēlēšanās Saeimā tika vien pie 11 mandātiem, kamēr daudz labāk veicās jaunpienācējiem KPV LV un Jaunajai konservatīvā partija - katrai pa 16 deputātu vietām.

Viņš asi kritizēja principu, kad veselības aprūpes pieejamība tiek diferencēta atkarībā no tā, vai indivīds maksā sociālo nodokli.

"Nevar būt cilvēki iedalīti divās dažādās grupās pēc kādas pazīmes, tas patiesībā ir fašisms. Vācieši arī iedalīja pēc divām pazīmēm, viņiem tikai tā pazīme bija nacionālais jautājums. Mēs iedalām cilvēkus pēc pazīmes, vai vienu konkrētu nodokli pietiekamā mērā nomaksā. Pat tad, ja valsts ir teikusi, ka mikrouzņēmums ir korekta uzņēmējdarbības forma," sašutis bija LĀB prezidents, un ar košiem piemēriem ilustrēja savus uzskatus par diferencētajiem veselības aprūpes "groziem": "Dodiet lielo grozu veikalā un mazo grozu veikalā - tie vieni lai iet pēc svaigiem produktiem, tie otri pēc tiem mazāk svaigajiem. Tiesās tiem vieniem tie labie lēmumi, tiem otriem tie sliktie. Ugunsdzēsējs ātrāk brauks pie tā, kurš ir maksājis nodokļus, lēnāk pie tā, kurš mazāk maksājis nodokļus."

Apinis ir pārliecināts, ka "tas ir kleins risinājums, kuru jaunā valdība izlabos, jo viņi nav pašnāvnieki. Viņi sanāks kopā un to jautājumu labos."

Tāpat LĀB prezidents pauda, ka pamatīgā grīstē viss salaists ar e-veselības izstrādi un ieviešanu. "Nezinu, kā viņi to labos. No mana viedokļa visvienkāršākais būtu pārņemt par diviem trim miljoniem igauņu pieredzi, pa taisno iztulkot to, kas mums nestrādā, un uzlikt uz jaunas platformas."

Jāatgādina, ka Apiņa pilnvaras LĀB prezidenta amatā beidzas 23. novembrī. Viņš uz vēl vienu termiņu amatā nekandidē, taču LĀB pilnsapulcē, kas notika 18. oktobrī, kvoruma trūkuma dēļ jauno biedrības prezidentu neievēlēja.

 

 

Top komentāri

inga
i
vēl ZZS var lepoties ar saviem partijas biedriem, par kuriem stāv un krīt, lai notiek kas notikdams. Maznodrošinātais deputāts Kļaviņš, mūžīgi uz korķa sēdošais mērs Truksnis, plastmasas kalnus neredzošais Dūklavs... Domāju, sabiedrība nebūs aizmirsusi arī tik "senus" notikumus kā Vējoņa izbīdīšanu daudz cienīgākā Levita vietā. Smieklīgi, ka ZZS vaino tikai reklāmas kampaņu.
TrollisJT
T
Zaļo un Zemnieku sastiķējums ir absurds, neiespējams. Kāpēc lai cilvēki balsotu par veidojumu, kur meli ir redzami jau nosaukumā?
Jansons
J
Vēl viena nopietna problēma nodokļu pārrēķins, ko saņēma strādājošie septembrī. Daudziem tas bija sitiens zem jostas vietas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē