Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Bergmanis: Mieru un stabilitāte nav iespējami bez atbilstošām investīcijām

Nav iespējams nodrošināt mieru un stabilitāti bez atbilstošām investīcijām, jo spēcīgi bruņotie spēki ir un būs viens no stūrakmeņiem jebkuras nācijas neatkarības nodrošināšanā, piektdien forumā Rīgas konference 2018 sacīja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS).

Viņš norādīja, ka sabiedrību vieno fundamentālas vērtības, kuras tā ir gatava aizsargāt.

"Viens no Baltijas valstīm būtiskākajiem lēmumiem bija NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu izveide un izvietošana reģionā, kas apliecināja alianses spēju ātri un efektīvi reaģēt uz mainīgo drošības situāciju. Šis ir viens no piemēriem, kāpēc Latvija var un arī nākotnē varēs paļausies uz NATO," skaidroja Bergmanis.

Aizsardzības ministrs pauda viedokli, ka aliansei kolektīvi jāturpina īstenot atturēšanas politiku, vienlaikus attīstot dalībvalstu aizsardzības spējas. NATO ir būtiski attīstīt agrīnās brīdināšanas un kontroles sistēmu, spēju ātri pārvietot spēkus visā NATO teritorijā, kā arī spēju atbilstoši reaģēt kiberuzbrukumu vai citu informatīvās telpas apdraudējumu gadījumā.

Tāpat Bergmanis norādīja, ka Latvija ir uzsākusi darbu pie visaptverošas valsts aizsardzības sistēmas ieviešanas, kurā tiktu iesaistītas gan valsts institūcijas, gan privātā sektora pārstāvji, uzņēmumi, nevalstiskās organizācijas un iedzīvotāji. Visaptverošas sistēmas ieviešanas mērķis ir padziļināt valsts institūciju sadarbību un izstrādāt sabiedrības pašorganizēšanas instrumentus krīzes gadījumiem.

Savā uzrunā aizsardzības ministrs uzsvēra arī ASV bruņoto spēku klātbūtnes reģionā nozīmi atturēšanas veicināšanā un nepieciešamību attīstīt dažādas Eiropas Savienības aizsardzības iniciatīvas, piemēram, pastāvīgo strukturēto sadarbību aizsardzības jomā (PECSO) un Eiropas aizsardzības fondu, kas veiksmīgi papildinās NATO kolektīvās spējas.

"Mēs esam NATO un to veidojam kopā, tādēļ - ja neticam aliansei pēc simts gadiem, mēs neticam sev. Tā ir patiesa vērtība, kas vieno 29 pasaules nācijas. Latvija tic, ka NATO ir viss nepieciešamais, lai tā arī turpmāk būtu spēcīgākā un veiksmīgākā militārā alianse pasaulē," noslēdzot uzrunu, uzsvēra Bergmanis

Top komentāri

opā
o
Zelta vārdi! Bet ja investīcijas tiek nozagtas, tad valsts stabilitāte tiek sagrauta. Šobrīd, kad pēdējos desmit gados ir izšiverēti ESF frondi desmitu un simtu miljonu apmērā, ir sagrauta ticība valsts drošībai un ilgtspējai. Pērkama tiesa un nodevība drošības strukturās sagrauj pilnibā šo miera un stabilitātes sajūtu. Tāpēc cilvēki emigrē un netic šai valstij! Statistika parāda, ka mēs atpaliekam no Igaunijas 2-3 reizes, no Lietuvas trīs reizes. Šobrīd drošību sagrauj korumpētie ierēdņi un pērkamās tieslietas!
optimists
o
LETA, izlabojiet virsrakstu!
Muļķīgām
M
runām atbilstošs virsraksts. Ka varēja šo cilvēku ielikt par ministru?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē