Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Bordāns sarūgtināts par Pūces uzvedību

Valsts prezidenta nominētais premjera amata kandidāts Jānis Bordāns (JKP) otrdienas rītā telekanāla LNT raidījumā 900 sekundes atzina, ka viņu nav apmierinājusi Attīstībai/Par! viena no līderiem Jura Pūces uzvedība pēc pirmdien notikušajām sarunām.

"Man jāsaka tā - Juris Pūce, tieši jūsu sižetā pamanīju to, nevis tikšanās reizē, diezgan izaicinoši aizgāja un nokliedzās, ka nenāks. Tas man bija pārsteigums un nesaprotami. Viņš arī tā kā nievājoši izteicās, no kurienes man ir doma par 80% izdošanos (Bordāns varbūtību, ka viņa sastādītā valdība gūs Saeimas atbalstu, novērtējis ar 80% - red.). Tas ir nepieklājīgi, manuprāt. Es to pārrunāšu ar Juri Pūci," pauda JKP līderis un piebilda, ka viņam šāda uzvedība nav saprotama: "Negribētos domāt, ka kāds viņu rausta aiz diedziņiem."

Taujāts, vai līdz Valsts prezidenta noteiktā termiņa beigām - 21. novembrim - izdosies sastādīt valdību, Bordāns pauda cerību, ka viņa veidotās valdības aprises un to, vai vispār izdosies panākt vienošanos par Ministru kabinetu viņa vadībā, varētu noskaidrot jau līdz valsts svētkiem šīs nedēļas izskaņā. "20. un 21. datums jau varētu būt tie, kad mēs runāsim par noformēšanu," izteicās Bordāns.

Viņaprāt, šobrīd aizvien ir visas iespējas sastādīt valdību.

Uz jautājumu, vai iespējams, ka kāds no pašreizējiem sarunu partneriem (KPV LV, Nacionālā apvienība, Jaunā Vienotība un Attīstībai/Par! izlems atteikties no sadarbības, Bordāns norādīja, ka tāda iespēja pastāvot, bet "neviens šobrīd nav teicis, ka vēlētos atteikties no sarunām".

Viņš arī mudināja Jauno Vienotību skaidrāk paust savu pozīciju: "Aicinātu Jauno Vienotību noskaidrot - viņi ir ar mums vai pret mums."

Bordāns pašreizējo situāciju salīdzina ar laiku, kad viņš vadīja Tieslietu ministriju.

"Faktiski Vienotība bija vienīgā, kura mani atbalstīja kā tieslietu ministru, bet vairāk tā kā aizkulisēs un balsojumos. Šobrīd situācija veidojas līdzīgi, ja jautā manas izjūtas. Ir pastāvīgs zināma veida mobings. Redzēs - izdosies viņam vai neizdosies. Tad, kad pašās beigās pamanīja, ka sāk izdoties, norāva stopkrānu un izmeta mani no valdības. Domāju - nav izslēgts šāds scenārijs, ka mūs vilks, vilks līdz pašam pēdējam brīdim un tikai tad izlems - jā vai nē," par partneru atbalstu viņa vadībā topošajam Ministru kabinetam sprieda Bordāns.

Jau ziņots, ka Bordānam ir laiks līdz 21. novembrim izveidot valdību un nodrošināt Saeimas atbalstu tai, pretējā gadījumā Valsts prezidents Raimonds Vējonis aicinās Ministru kabinetu veidot nākamajam no kandidātiem - vai nu Aldim Gobzemam (KPV LV) vai Artim Pabrikam (Attīstībai/Par!).

Top komentāri

Realitate
R
Resnulis, kas iet jaunpupa pavada, laikam vel nav sapratis, ka velesanas nav ieguvis tika daudz balsu, lai kadam diktetu savus noteikumus.
Buba
B
Pamēģini noziedot Pūces sievas kantorim 25 000, - varbūt paliks laipnāks, pat jaunas Maximas celtniecību sabīdīs ...
Visi šie cilvēki,
V
tajā skaitā Pūce, uzvedas kā bērni ("nespēlēšos ar Tevi smilšu kastē!"). Tikmēr tautas izaugsme un sasniegumi viņiem ir otršķirīgi vai pat vienaldzīgi. Viņiem visiem ir nopietnas psiholoģiskās un rakstura problēmas - tikai tādiem cilvēkiem ir vajadzīga vara.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pret agresivitāti sabiedrībā

Saistībā ar mediju vidē vērojamo viļņošanos uzmanības vērtas ir bažas par augsto agresijas līmeni mūsu sabiedrībā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē