Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Burovs: Pāragri spriest, vai Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu gadījumā GKR startēs kopā ar Saskaņu

Ja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) tomēr panāks Rīgas domes atlaišanu, partija Gods kalpot Rīgai (GKR) būs gatava piedalīties ārkārtas vēlēšanās, taču pagaidām vēl pāragri spriest, vai tā startēs kopā ar pašreizējo koalīcijas partneri Saskaņa, trešdien žurnālistiem sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR).

Tikai pirms mēneša GKR līderis Andris Ameriks partijas kongresā gan tika uzsvēris, ka nākamajās pašvaldību vēlēšanās GKR startēs ar savu atsevišķu sarakstu, nevis kopā ar Saskaņu.

Burovs sacīja, ka pēdējās dienās sabiedrībā plaši izskan viedoklis, ka VARAM tuvāko dienu laikā varētu iniciēt domes atlaišanu, par pamatu ņemot situāciju ar atkritumu apsaimniekošanu. Tomēr Burovs atkārtoja jau iepriekš vairākkārt pausto nostāju, ka atkritumu apsaimniekošanas krīzes pašvaldībā nav, jo vienošanās par sadarbību ar atkritumu apsaimniekošanas operatoriem ir panākta.

Vienas no lielākajām nesaskaņām domes un VARAM vidū ir par Atkritumu apsaimniekošanas likuma interpretāciju, proti, par to, vai iedzīvotājiem ir jānoslēdz jauni līgumi ar sarunu procedūras rezultātā izvēlētajiem uzņēmumiem. Dome uzskata, ka šie līgumi jāpārslēdz tikai 8% iedzīvotāju, kuru apsaimniekotājs līdz septembrim bija SIA Pilsētvides serviss, bet VARAM - ka tas jādara visiem rīdziniekiem.

Taujāts, vai abu iestāžu juristi ir apsēdušies pie viena galda, lai parrunātu viedokļu atšķirības, mērs konkrēti neatbildēja, norādot, ka strīds ir "juristu vidū".

"Negribu teikt - cik juristu, tik viedokļu, jo arī mans viedoklis droši vien ir kaut kur pa vidu. Šobrīd nav būtiski, kam ir taisnība, jo ārkārtējās situācijas regulējums būs un līgumus vienalga varēs parakstīt," teica Burovs.

Pēc viņa teiktā, tuvāko dienu laikā dome atkārtoti izsludinās atkritumu apsaimniekošanas iepirkumu atbilstoši jaunajiem saistošajiem noteikumiem, kas pilsētu paredz sadalīt četrās zonās, un to noslēgt plānots nākamā gada sākumā. Pēc tam iedzīvotājiem būs jāveic līgumu pārslēgšana.

Komentējot kopējo situāciju koalīcijā, politiķis norādīja, ka situācija būtiski neatšķiras no tā, kas notiek valdībā un, ja VARAM iniciēs domes atlaišanu, tas būšot tīri politisks lēmums.

Vienlaikus Burovs sacīja, ka, ja tomēr domi atlaidīs, viņš neies ar plakātiem stāvēt pie Ministru kabineta vai Saeimas, lai pret to protestētu, bet gan kopā ar partiju gatavosies ārkārtas vēlēšanām.

Viņš arī solīja, ka no GKR sabiedrība nesagaidīs populismu un tukšus solījumus, un ka viņi iedzīvotājiem piedāvās nodrošināt tikai tās lietas, kuras tiešām reāli spēs izpildīt.

Taujāts, vai ārkārtas vēlēšanās GKR startētu kopā ar pašreizējo koalīcijas partneri Saskaņa, Burovs norādīja, ka par to lemt vēl esot pāragri.

Politiķis apšaubīja, vai ievēlēt jaunus deputātus tikai uz gadu būtu samērīgi, jo partijas uz tik īsu laiku varētu sarakstos ielikt "dublierus", nevis "pirmos sastāvus", tādēļ prātīgāk būtu ļaut jaunajai domei strādāt ilgāku termiņu.

Mērs uzsvēra, ka patlaban dome ir gatava turpināt strādāt, jo jau nākamnedēļ plānots sākt skatīt nākamā gada budžetu un janvāra beigās plānots to arī pieņemt.

Taujāts, vai dome varētu apstrīdēt iespējamo atlaišanu, mērs norādīja, ka "apstrīdēt var visu ko, bet rezultātu saņemt vien ap 3000 gadu".

Kā ziņots, VARAM šīs nedēļas laikā plāno izlemt, vai rosināt Rīgas domes atlaišanu.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

Ivan
I
Burov, beidz muldēt un aiztaisi bedres Rīgas ielās!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē