Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Deputāti: Svarīgi paātrināt Rail Baltica projekta īstenošanas gaitu

Svarīgi paātrināt Eiropas standarta platuma dzelzceļa līnijas Rail Baltica projekta īstenošanas gaitu, šodien pēc tikšanās ar jauno RB Rail valdes priekšsēdētāju Timo Rīhimeki, secināja Saeimas Eiropas lietu komisijas un Ārlietu komisijas deputāti.

Kā aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā, deputātu ieskatā, Rail Baltica izveide pavērs jaunas attīstības iespējas ne tikai Baltijas, bet plašākam Ziemeļaustrumeiropas reģionam.

Politiķi norāda, ka spēcīgs parlamenta atbalsts ir būtisks, lai paātrinātu projekta iedzīvināšanu, gan risinot zemes atsavināšanas jautājumu, gan turpmāka līdzfinansējuma nodrošināšanu no Eiropas Savienības (ES) līdzekļiem.

"Pozitīvi vērtējams projekta plāns, kā arī tā līdzšinējā virzība. Vienlaikus, lai turpmāk sekmētu ātrāku un efektīvāku Rail Baltica īstenošanu, savi mājasdarbi ir arī parlamentam. Pašlaik ir aktuāls nekustamā īpašuma atsavināšanas process, kā arī sarunu vešana par nepieciešamā līdzfinansējuma piešķiršanu projektam no ES nākamā daudzgadu budžeta. Tas ļautu piepildīt projekta vajadzības pēc atsavināmajām teritorijām un vajadzīgā līdzfinansējuma pilnā apmērā," sacīja Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda (AP). 

"Rail Baltica ir pārrobežu projekts, par ko ir jādomā ne tikai nacionālā, bet arī reģionālā līmenī. To izdosies īstenot vien tādā gadījumā, ja mēs par to domāsim kā baltieši, nevis tikai latvieši, lietuvieši vai igauņi, un spēsim atlikt malā nacionālās intereses un veidot kopīgu, visai Eiropai nozīmīgu infrastruktūras projektu," sacīja Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Ojārs Ēriks Kalniņš (JV).

Sēdes laikā RB Rail pārstāvji deputātus informēja par projekta aktualitātēm, akcentējot, ka parlamenta atbalsts Rail Baltica projektam nepieciešams vairākās jomās. Piemēram, līdzfinansējuma piesaistē gan no ES daudzgadu budžeta nākamajam plānošanas periodam 2021. - 2027.gadam, gan no valsts budžeta līdzekļiem, kā arī veicinot raitu nekustamā īpašuma atsavināšanas procesu. Tāpat Baltijas kopuzņēmuma pārstāvji aicināja izsvērti atspoguļot jaunās dzelzceļa līnijas izveides nozīmi nacionālās plānošanas dokumentos.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē