Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Gerhards: Latvijai ir liels potenciāls bioekonomikā

Latvijai ir liels potenciāls bioekonomikā, Eiropas Savienības (ES) un Austrumu partnerības valstu lauksaimniecības ministru sanāksmē Tartu, Igaunijā, norādīja zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (NA).

Zemkopības ministrijā aģentūrai LETA norādīja, ka, diskutējot par bioekonomikas attīstības perspektīvām ES un pārrobežu sadarbību šajā jomā, Gerhards uzsvēra industrijas, zinātnes un politikas veidotāju sadarbības lomu bioekonomikas attīstībai.

"Latvijas ieskatā, bioekonomikas attīstībai nozīmīga ir dažādu iesaistīto pušu koordinēta sadarbība gan nacionālā, gan reģionālā mērogā. Labs piemērs tam ir bioekonomikas klasteri vai centri, kas apvieno nepieciešamās kompetences, nodrošinot zināšanu un tehnoloģiju pārnesi, kā arī veicinot inovācijas un pieredzes apmaiņu," min Gerhards.

Ministrijā atzīmē, ka Latvijā, lai attīstītu zinātnisko institūciju un bioekonomikas nozaru uzņēmēju sadarbību, kā arī veicinātu komunikāciju un vienotu izpratni starp zinātniekiem, politikas veidotājiem un industriju, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU) ir izveidojusi Bioekonomikas un ilgtspējīgo resursu vadības centru.

Centra mērķis ir attīstīt zinātnisko institūciju un bioekonomikas nozaru uzņēmēju, tostarp zemnieku un meža īpašnieku produktīvu sadarbību, izmantojot dažādus atbalsta instrumentus un organizējot pasākumus, lai veicinātu zināšanu pārnesi un komercializāciju.

LETA jau ziņoja, ka ceturtdien, 13.oktobrī, zemkopības ministrs apmeklēja Tartu, lai piedalītos ES un Austrumu partnerības valstu lauksaimniecības ministru sanāksmē un starptautiskajā zinātniskajā konferencē "Aprites bioekonomika - pāreja uz ilgtspējīgu pārtikas ražošanu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē