Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Premjers: Imigrācijas problēmas risinājums rodams integrācijā

Imigrācijas problēmas risinājums ir rodams integrācijā, trešdien uzrunā Eiropas Parlamentam (EP) par Eiropas Savienības (ES) nākotni uzsvēra Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (Jaunā Vienotība).

Premjerministrs norādīja, ka Eiropa ir fantastisks gala mērķis visiem, kas vēla šeit dzīvot un strādāt, turklāt Eiropā ir stabila ekonomika, te valda demokrātija un indivīdu brīvība. Taču ir daudzas valstis, kur minētā nav.

Kariņš informēja eiroparlamentāriešus par padomju gados Latvijā piedzīvoto imigrācijas vilni, kad mūsu valstī pēc Maskavā pieņemtiem lēmumiem ieplūda 700 000 krieviski runājoši cilvēki.

"Mums šajā jautājumā nebija teikšanas, jo lēmumus pieņēma Maskavā. Tomēr pēc neatkarības atgūšanas šo problēmu risinājām ar integrāciju. Ar šiem cilvēkiem ir jāstrādā, jāiesaista izglītības sistēmā, jāieved mūsu kultūrā. Mēs nevaram apturēt imigrāciju, nevaram apturēt cilvēku vēlmi šeit ierasties, jo Eiropa ir lielisks gala mērķis. Mums šie cilvēki ir jāintegrē," uzsvēra Kariņš.

Jautājumā par imigrāciju Ministru prezidents rosināja arī stiprināt ES robežu. "Ja spēsim kontrolēt ārējo robežu, ES iekšpusē robežas nebūs vajadzīgas," pauda Kariņš.

 

Top komentāri

Ilgtspējīgāsinerģija
I
Klausīties Kariņu ir tik pat aizraujoši, kā pēc lidmašīnas pacelšanās uzzināt, ka pilotam ir tikai pavāra diploms.
ļuļa
ļ
dusmas pārņem šitādus murgus lasot. krievus cik gadus nevar integrēt, kā kankariņš iedomājas integrēt musulmaņus no valstīm, kur pasaules uztvere ir viduslaiku līmenī? kā tas izdodas citiem, var lieliski redzēt uz malmes, molenbēkas un vēl daudz labu vietu piemēra. un ko nozīmē, ka imigrāciju nevar apturēt? ja grib, tad var, pietiek paskatīties uz itālijas un salvīni piemēra. un es jau nu teiktu, ka pret nelegāliem robežpārkāpējiem, kas vardarbīgi uzbrūk robežsargiem, gluži vienkārši ir jāpielieto ieroči.
.
.
Džordžs Soross ir ieguldījis lielas summas nelegālās imigrācijas veicināšanā, tajā skaitā finansējot noziedzīgas "nevalstiskās organizācijas" un citu valstu partijas. Tāpēc arī no Vienotības Kariņa nevaram sagaidīt citus tekstus kā tikai- "Nāciet, pie mums vēl vietas pietiek! Tauta mums bagāta- visus parazītus spēj pabarot, izguldīt un apģērbt!".
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē