Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Prezidents: Kariņa valdība sevi vēl nav izsmēlusi

Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadītā valdībā sevi vēl nav izsmēlusi, uzskata Valsts prezidents Egils Levits.

Intervijā TV3 raidījumam 900 sekundes Valsts prezidents pauda pārliecību, ka katrs valdības ministrs cenšas strādāt pēc labākās sirdsapziņas, darot to, ko uzskata par pareizāko.

Levits uzskata, ka Kariņa vadītā valdība sevi vēl nav izsmēlusi, savukārt tās locekļi vēl padomās un izvērtēs, kā rīkoties, lai kopīgi sasniegtu mērķi.

"Jāapzinās, ka viņi ir viena komanda un katram tajā ir sava loma. Ir jāaizmirst savstarpējās nesaskaņas. Tā ir kā hokeja komanda - ja tā sastāv tikai no zvaigznēm, tad tai ir grūti uzvarēt, bet, ja komandā notiek saspēle, tad tā var uzvarēt," sacīja amatpersona. Levita ieskatā valdības ministru saspēle gan pagaidām nav bijusi tik laba, cik varētu būt. Levits domā, ka valdības locekļi tomēr sapratīs, ka nepieciešama saspēle un savstarpējas piespēles, lai Ministru kabinets kā hokeja komanda kopā uzvarētu.

Levits pārliecināts, ka valdībai ir jāgatavojas Covid-19 trešā uzliesmojuma vilnim, par ko brīdina eksperti un citas valstis. Prezidenta ieskatā ierobežojumu mīkstināšana, tādējādi palielinot cilvēku kontaktu skaitu, nav pareiza, vienlaikus atzīstot, ka "vienu otru lietu" gan var koriģēt, tomēr nepalielinot cilvēku kontaktu skaitu.

Jautāts, kuram būtu jāatbild, ja saslimstības rādītāji augs arī bez ierobežojumu atcelšanas, Levits atzina, ka nevienam nav brīnumnūjiņas, savukārt, ja viss darīts pareizi, tad pieaugums būs mazāks, nekā tad, ja darīts nepareizi. Levits mudina ņemt vērā citu valstu pieredzi, domājot par Covid-19 ierobežojošiem pasākumiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē