Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Rinkēvičs: Ieceļošanas ierobežojumu atcelšanai uz ES robežām jābalstās epidemioloģiskajos kritērijos

Lēmumiem attiecībā uz ieceļošanas ierobežojumu atcelšanu uz Eiropas Savienības (ES) ārējām robežām primāri jābalstās epidemioloģiskajos kritērijos, trešdien tiekoties ar Igaunijas kolēģi, atzina Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Rinkēvičs tikās ar Igaunijas ārlietu ministru Urmasu Reinsalu, kurš Latvijā uzturējās oficiālā vizītē. Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja Latvijas un Igaunijas divpusējās attiecības, reģionālās sadarbības jautājumus, tostarp situāciju Baltkrievijā, kā arī pasniedza ikgadējo Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju Valodu balvu.

"Esam gandarīti par Latvijas un Igaunijas Starpvaldību komisijas darbu, kas ir laba iespēja kopīgi risināt praktiskus jautājumus un veicināt pierobežas reģionu sadarbību. Tāpat ir pozitīvi vērtējams, ka no šā gada maija Latvijas eID karšu īpašnieki var elektroniski izmantot vairāk nekā 30 Igaunijas valsts iestāžu pakalpojumus," paudis Rinkēvičs.

Runājot par sadarbību Covid-19 pandēmijas krīzes laikā, Rinkēvičs pauda nostāju, ka ES sabiedrības veselība ir prioritāte.

Rinkēvičš norādīja, ka ir svarīgi atrast pareizo balansu starp sabiedrības veselības interesēm, ekonomikas atveseļošanu un Šengenas integritātes atjaunošanu. "Baltijas burbuļa" izveide un risinājuma piemērošana pierobežas pilsētām kā Valka un Valga apliecina mūsu spēju efektīvi sadarboties sarežģītos apstākļos reģionālā līmenī, uzsvēra ministrs. 

"Mainoties epidemioloģiskajai situācijai Eiropā un pasaulē, mums jāņem vērā Covid-19 krīzes mācības. Tāpēc mēs atzinīgi vērtējam diskusijas Eiropas Savienībā par koordinētu pieeju attiecībā uz pārvietošanās brīvības ierobežojumu piemērošanu," sacīja ministrs.

Rinkēvičš vērsa uzmanību, ka arī turpmāk ir nepieciešams saglabāt pietiekamu elastību, lai dalībvalstis spētu pienācīgi reaģēt uz Covid-19 izplatības tendencēm nacionālajā līmenī. Lēmumiem attiecībā uz ieceļošanas ierobežojumu atcelšanu uz ES ārējām robežām primāri jābalstās epidemioloģiskajos kritērijos, viņš akcentēja.

Pārrunājot situāciju Baltkrievijā, Rinkēvičs norādīja, ka ES ir jābūt vienbalsīgai un izlēmīgai attiecībā uz sankcijām pret Baltkrievijas amatpersonām, un viena valsts nedrīkst bloķēt sankciju pieņemšanu.

Ministri pārrunāja Latvijas un Igaunijas ciešo sadarbību drošības politikas jomā, kā arī kopīgo dalību militāro spēku apmācībās, jo Krievijas militārās aktivitātes Baltijas jūras reģionā un notikumi Baltkrievijā apliecina, ka ir jāturpina stiprināt reģiona drošība, izmantojot dažādus sadarbības formātus, norādīja ministrijā.

Lai popularizētu un izceltu abu valstu ekonomiskos sasniegumus tautsaimniecībā, ministri apņēmās strādāt pie Latvijas un Igaunijas ekonomiskās sadarbības veicināšanas balvas izveides.

Vizītes laikā abi ministri svinīgā ceremonijā pasniedza ikgadējo Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju Valodu balvu, ko šogad saņēma latviešu valodas un kultūras pasniedzēja Tartu Universitātē Ilze Tālberga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pret agresivitāti sabiedrībā

Saistībā ar mediju vidē vērojamo viļņošanos uzmanības vērtas ir bažas par augsto agresijas līmeni mūsu sabiedrībā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē