Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rinkēvičs: Latvija turpinās aizstāvēt savas galvenās intereses ES daudzgadu budžetā

Pirmdien, 16. septembrī, piedaloties Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu padomes (VLP) sanāksmē Briselē, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) uzsvēra, ka Latvija iestājas par savlaicīgu vienošanos attiecībā uz ES daudzgadu budžetu 2021.-2027. gadam, tomēr vienlaikus laika grafiks nedrīkst ietekmēt lēmumu kvalitāti.

Somijas prezidentūra, gatavojoties 17. un 18. oktobra Eiropadomei, informēja par aktuālo situāciju un panākto progresu ES daudzgadu budžeta sarunās.

Ārlietu ministrs apliecināja, ka Latvijas pozīcija ES daudzgadu budžeta jautājumā nav mainījusies. "Mēs turpināsim aizstāvēt savas galvenās intereses ES daudzgadu budžetā, kas paredz pietiekama finansējuma nodrošināšanu Kohēzijas politikai un Kopējās lauksaimniecības politikai, turpināsim iestāties par tiešmaksājumu izlīdzināšanu nākamajā plānošanas periodā, lauku attīstības atbalstu, kā arī turpināsim uzsvērt Rail Baltica projekta nozīmi," teica Rinkēvičs.

VLP sanāksmē notika arī diskusija par likuma varas stiprināšanu ES. Rinkēvičs uzsvēra, ka Latvijas nostāja ir bijusi konsekventa: ES ir vērtību savienība, tāpēc visām ES dalībvalstīm jāievēro augstākie likuma varas, demokrātijas un cilvēktiesību standarti. Latvija atbalsta likuma varas stiprināšanu, kā arī esošo un jauno mehānismu sinhronizēšanu. Vienlaikus visiem mehānismiem jābūt skaidri definētiem, nediskriminējošiem, kā arī tiem nav jārada papildu administratīvais slogs un nav jāmaina līgumos noteikts institucionāls līdzsvars. Rinkēvičs uzsvēra, ka veiksmīgākā stratēģija, kā efektīvāk uzrunāt likuma varas izaicinājumus, ir dialogs un sadarbība.

Sanāksmes noslēgumā tika uzklausīts Ungārijas viedoklis 7. panta procedūras ietvarā. To pret Ungāriju 2018. gada septembrī ierosināja Eiropas Parlaments.

Top komentāri

ļuļa
ļ
par kādu valsts interešu aizstāvību mēs varam runāt, ja jau 15 gadus kopš esam ES, mūsu zemnieki saņem vismazākos tiešmaksājumus eiropā? un tas ir 7x mazāk kā grieķi, vai 5x mazāk kā vācieši un franči. kāpēc tika pieļauts, ka ārzemnieki drīkst izpirkt mūsu zemes, pirms panākti izlīdzināti maksājumi?
?
?
Vai ministra kungam tomēr nevajadzētu pamainīt padomniekus. Viena nupat tur galīgi ar albatrosiem galvā, stāsta žurnāliem, ka nemaz nekādus padomus nesniedz un ka šņauc kaut kādus indiāņu narkopulverus, ko sapērkas internetā. 8 gadi būs nosēdējusi ar labu algu amatā, kur nekas nav jādara, var darba laikā jāt un jogot, varbūt laiks pieņemt kādu normālu, adekvātu cilvēku, kas var ārlietu dienestam sniegt kādu pienesumu.
Jānis
J
Daiļdirsējs, i cita vārda neatrodu! :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē