Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rinkēvičs: Tiek izvērtēta situācija un nepieciešamie papildu drošības pasākumi saistībā ar Krievijā notiekošo

Atbildīgās valsts iestādes rūpīgi seko līdzi notikumu attīstībai Krievijā, izvērtē situāciju un nepieciešamos papildu drošības pasākumus, sociālajos medijos pavēstījis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Tāpat ārlietu ministrs atkārtoti aicina Latvijas valstspiederīgos neapmeklēt Krieviju un Baltkrieviju, un tos, kuri tur atrodas, pamest šīs valstis pēc iespējas ātrāk.

Jau vēstīts, Krievijas varas iestādes sestdien apsūdzēja Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" vadītāju Jevgeņiju Prigožinu mēģinājumā izraisīt "pilsoņu konfliktu" un aicināja viņu aizturēt, kad algotņu līderis paziņoja, ka gatavojas ar varu gāzt Krievijas militāro vadību.

Prigožins sestdien apsūdzēja Maskavu nāvējošos raķešu uzbrukumos algotņu vienībām un apsolīja par to atriebties. Viņš solīja spert visus nepieciešamos soļus, lai gāztu valsts militāro vadību, piedraudot, ka viņa vadītie spēki "iznīcinās visu" savā ceļā.

"Mēs dodamies uz priekšu un iesim līdz galam," audio vēstījumā saka Prigožins. Viņš pavēstīja, ka "Vagner" vienības jau ir iegājušas Rostovas rajonā Krievijas dienvidos.

Tiek ziņots, ka Maskavas varas iestādes ir pastiprinājušas drošības pasākumus galvaspilsētā.

Drīz pēc tam Prigožina paziņojumiem Krievijas Federālais drošības dienests (FSB) sāka izmeklēšanu par aicinājumiem sarīkot "bruņotu sacelšanos".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē