Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Siliņa: Latvijas kritiskā infrastruktūra uz sauszemes ir daudz lielākā drošībā nekā jūrā

Latvijas kritiskā infrastruktūra uz sauszemes ir daudz lielākā drošībā nekā jūrā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta panorāma sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Viņa norādīja, ka, lai gan kritisko infrastruktūru jūrā Nacionālie bruņotie spēki novēro jau kopš pagājušā gada un šim nolūkam NATO veic patrulēšanu Baltijas kopējā gaisa telpā, tomēr katru kabeli, kas iegremdēts jūrā, nosargāt nav iespējams.

Nesen Siliņa uzdeva atbildīgajām iestādēm izvērtēt sauszemes kritiskās infrastruktūras aktuālos drošības izaicinājumus un nepieciešamos uzlabojumus. Šis ziņojums vēl neesot gatavs, taču Siliņa cer to sagaidīt tuvākajā laikā.

Kopumā gan viņa vērtēja, ka "šobrīd mūsu sauszemes infrastruktūra ir daudz lielākā drošībā, nekā tā ir jūrā, kur nosargāšana ir daudz kritiskāka, un tādu lielu apdraudējumu nav". Premjere piebilda, ka arī Inčukalna pazemes gāzes krātuve ir par 85% pilna, kā tas ir reti bijis iepriekš.

Kā ziņots, jautājumi par kritiskās infrastruktūras drošību aktualizējās līdz ar mēģinājumiem destabilizēt iestāžu darbu, izplatot anonīmas terorisma draudu vēstules, kā arī konstatējot aizdomīgus bojājumus Baltijas jūrā iegremdētā komunikāciju kabelī un gāzesvadā "Balticconnector".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē