Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Studenti nobažījušies, ka rektora amata kandidātu cīņa grauj LU tēlu

Visai netīrā cīņa starp rektora amata kandidātiem ir grāvusi Latvijas Universitātes (LU) tēlu, šādu viedokli šorīt Latvijas Radio pauda LU Studentu padomes priekšsēdētāja Alise Paula Zīverte. Studentu padome ir ļoti vīlusies par to, kāda izvērtās cīņa starp rektora amata kandidātiem, jo tā vairāk bijusi vērsta pagātnē, nevis runāts par LU attīstības perspektīvām. Kandidātu cīņai tādai navajadzētu būt, uzsvēra Zīverte.

Studentu padome, kurai rektora vēlēšanās ir 75 balsis no 300, pēc ilgām debatēm nolēmusi atbalstu sniegt esošajam rektoram Indriķim Muižniekam. Abi kandidāti ir vienlīdz spēcīgi, izteicās Zīverte, atzīstot, ka lēmums par atbalstu Muižniekam netika pieņemts vienbalsīgi.

Piektdien notiks LU Satversmes sapulce, kurā paredzētas LU rektora vēlēšanas. Uz rektora amatu vēlēšanās esošais LU rektors Indriķis Muižnieks konkurēs ar universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes dekānu, profesoru Gundaru Bērziņu.

Muižnieku rektora amatam izvirzījusi Medicīnas fakultāte, Materiālu mehānikas institūts, Ģeodēzijas un ģeoinformātikas institūts, Latviešu valodas institūts, Cietvielu fizikas institūts, Bioloģijas institūts, Bioloģijas fakultāte, Ķīmiskās fizikas institūts, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte, kā arī Botāniskais dārzs.



​Savukārt Bērziņu šim amatam izvirzīja Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte, Datorikas fakultāte, Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte, Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte, kā arī Juridiskā fakultāte.

Pirms vēlēšanām starp pusēm iezīmējās asa, tostarp gana netīra cīņa, piemēram, tika paziņots, ka LU esot saņēmusi trauksmes cēlāja ziņojumu par Bērziņa promocijas darba atbilstību akadēmiskās ētikas un kvalitātes kritērijiem.

Bērziņš pēc šāda soļa pieļauj iespēju vērsties tiesā saistībā ar LU vadības izdarīto kaitējumu viņa reputācijai.

Satversmes sapulces dienas kārtībā ir sapulces organizācijas komisijas priekšsēdētāja ziņojums, Muižnieka atskaite, LU Senāta priekšsēdētāja Māra Kļaviņa atskaite, rektora vēlēšanas, Senāta vēlēšanas, kā arī Akadēmiskās šķīrējtiesas vēlēšanas.

Saskaņā ar LU Satversmi rektoru uz četriem gadiem ievēlē amatā LU Satversmes sapulce. Rektoru var ievēlēt amatā divus amata termiņus pēc kārtas.

Top komentāri

Vecsčekists
V
Bērniņi, būtu ārkārtīgi dīvaini, ja valsts drošības dienesti neciemotos augstākajās (un arī zemākajās ) izglītības iestādēs... jo tur ir sastopami gan nākošie kolēģi, gan nākošie "klienti". Neticat? Pajautājiet tiem, kuri strādā pašreiz!
jaunie mičurinieši
j
Pēc tik skaļa paziņojuma, kura mērķis acīmredzot ir uzmanības pievēršana un PR taisīšana, studentu rīcībā trūkst konsekvences. Pirms balsojot kā frakcija, vajadzētu atcerēties, ka rektora vēlēšanas nav politiskais teātris, bet individuāla atbildība par LU nākotni.
Jā, grauj.
J
Grauj iluzoro LU tēlu. Toties tagad parādās patiesais tēls.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē