Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tirgotāju asociācija: Steidzami jāatceļ jebkādi preču tirdzniecības ierobežojumi

Tirdzniecības vietās steidzami būtu jāatceļ jebkādi preču tirdzniecības ierobežojumi, bet papildu ieviestajiem epidemioloģiskajiem drošības pasākumiem jābūt saprātīgiem, aģentūrai LETA pauda Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) prezidents Henriks Danusēvičs.

Viņš norādīja, ka asociācija neatbalsta tirdzniecības vietām plānotās papildu prasības, kuras šobrīd virza Ekonomikas ministrija (EM), paredzot, ka strādāt varēs visas tirdzniecības vietas.

LTA vadītājs pauda viedokli, ka paredzētajām papildu prasībām nav pamata, un tās nav saistītas ar epidemioloģiskās drošības palielināšanu.

"Tās drīzāk ir saistītas ar pircēju policejiskās uzraudzības pastiprināšanu," sacīja Danusēvičs.

Tostarp viņš minēja, ka LTA neredz pamatu vienam veikala apmeklētājam paredzēto platību palielināt no 15 līdz 25 kvadrātmetriem.

Danusēvičs uzsvēra, ka lielajiem tirdzniecības centriem nav problēmu nodrošināt prasību par 25 kvadrātmetriem vienam apmeklētājam, tomēr mazos un vidējos tirgotājus šāda prasība diskriminē.

Viņš arī pauda, ka no EM puses ir "vienvirziena diskusija" un lēmumi tiek uzspiesti. "Tie tiek motivēti šādi - ja mēs tiem nepiekritīsim, tad nebūs nekas," teica Danusēvičs.

Tostarp viņš minēja, ka šobrīd pakalpojumu nozare, tostarp frizieru pakalpojumi ir "iedzīta pagrīdē".

"Cilvēki izmanto nelegālos pakalpojumus. Iedzīvotājiem šajā laika periodā ir jānodrošina kaut minimāla labsajūta," sacīja Danusēvičs.

LTA piedāvā ieviest tirdzniecības vietās brīvprātīgu luksofora tipa informācijas izvietošanu, norādot, kad veikalā ir vismazāk pircēju, kā arī, ja ir iespējams, sadalīt pircēju plūsmu, atdalot ieeju no izejas. Tāpat asociācija piedāvā ieviest digitalizētu reālā laika režīmā darbojošos pircēju skaita uzskaites sistēmu tirdzniecības centros, ierobežot rindā pie kasēm esošo cilvēku skaitu, piemēram, nosakot, ka rindā var būt ne vairāk kā pieci pircēji, kā arī ar valsts atbalstu ieviest automatizētās kases mazajās tirdzniecības vietās.

Jau vēstīts, ka valstī noteiktie ar Covid-19 saistītie ierobežojumi būs spēkā līdz 25.janvārim.

Tāpat ziņots, ka ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV) pēc otrdienas, 5.janvāra, valdības sēdes žurnālistus informēja, ka, ievērojot stingrus epidemioloģiskās drošības pasākumus, varētu atļaut strādāt pilnīgi visiem tirgotājiem. Viņš stāstīja, ka, pagarinot ierobežojumu termiņu, kļūst sarežģītāka situācija ar iespējām iegādāties noteiktas preces, tāpēc EM rosinājusi atļaut strādāt arī tiem tirgotājiem, kuru darbība patlaban klātienē ir ierobežota vai apturēta. Valdība par to plāno lemt ceturtdien, 7.janvārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē