Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ušakovs: Pūce vadās pēc principa "galvenais, lai ir cilvēks, pantu piemeklēsim"

"Uzreiz pēc Saeimas vēlēšanām pilsētā parādījās saraksti ar amatpersonu un politiķu vārdiem, kurus ir jāatlaiž no amata. Tas nevienam nav nekāds noslēpums. Šajos sarakstos vienmēr bijis arī mans uzvārds. Tas arī nevienam nav nekāds noslēpums," apgalvojis Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa) pēc tam, kad VARAM ministrs Juris Pūce (AP) paziņojis, ka Ušakovam tiek "dota pēdējā iespēja" sniegt paskaidrojumus par, pēc ministrijas ieskatiem, domes un Ušakova pieļautajiem likumu pārkāpumiem. "Tas, ko šobrīd dara Juris Pūce, ir tīrā veidā vecais princips: "Galvenais, lai ir cilvēks, pantu piemeklēsim!"" ministram politisko izrēķināšanos pārmet Ušakovs.

Ušakovs paziņojumā medijiem norāda, ka Pūce un viņa partija "vienmēr bijuši visspilgtākie oponenti Saskaņai" un pārmeta "slēpšanos aiz liberālajām vērtībām", tāpat saistīja Pūci un Latvijas attīstībai ar azartspēļu biznesa lobēšanu.

"Partija tagad jau Saeimas līmenī nodarbojas ar azartspēļu biznesa interešu aizsardzību. No šīm pozīcijām viņi cenšas man atriebties. Un pie viena arī visos iespējamos veidos "torpedē" Rīgas domes darbu. Es nebūšu pārsteigts par jebkuru, pat prettiesisku, lēmumu, ko var pieņemt ministrs Juris Pūce. Man nav nekādu šaubu, ka viņš mēģinās mani atlaist no amata. To es zinu jau sen," uzskata Ušakovs un sola Pūces lēmumus apstrīdēt tiesā. 

"Pierādīt, ka viņa lēmums ir bijis tiesisks, nevis politisks, Pūce nevarēs. Un rezultātā viņam būs jāuzņemas atbildība par prettiesiska lēmuma pieņemšanu," pārliecināts ir mērs.

Jau vēstīts, ka VARAM ministrs Juris Pūce no Ušakova pieprasījis rakstiskus paskaidrojumus par iespējamajiem pārkāpumiem Ušakova un domes darbā. Paskaidrojumi jāsniedz septiņu darba dienu laikā.

 

Top komentāri

Ha
H
Kas ir kauns, tas ausainim ir liels noslepums:))))
Kuzjakins un Murelzons
K
Ušakovs kļūdās. Te ir gan pants, gan cilvēks. Ušakovam vispār patīk staļinistiski saukļi. Citos laikos droši vien skraidīdu apkārt ar mauzeri .
a ko ta nu?
a
Ušakovs pazaudējis pēdējās kauna paliekas - tāda mēroga korupcija valstī kā pašlaik Rīgas domē vēl nav bijusi. Konsultants konsultanta galā, naudas izzagšana, atmazgāšana. Visatļautība un nesodāmības sajūta.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē