Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Vīķe-Freiberga: Putins ārpolitikā cenšas kompensēt zaudēto iekšpolitikā

Iespējams, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir daļēji zaudējis varu iekšpolitikā un tādēļ aktīvi darbojas ārpolitikā ar mērķi saglabāt savu tēlu, ceturtdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes ar novērojumiem dalījās bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

"Šobrīd izskatās, ka Krievijas prezidents ir sadomājis, ka kaut kāda iemesla dēļ viņam ir jāuzvedas pēc iespējas agresīvāk, un visi (citu valstu politiķi un pārstāvji - red.) brīnās," sacīja Vīķe-Freiberga. Viņa norādīja, ka Krievija ir spējusi daudz sasniegt Sīrijā, bet tas neko nav devis valsts prestiža ziņā.

"Pat tādi Putina draugi var brīnīties, kāpēc viņam ir nepieciešams lielīties ar ieročiem un raķetēm," sacīja bijusī prezidente, piebilstot, ka neviens Krievijai nerada draudus. Viņa min, ka prezidentam Putinam ir grūtības iekšpolitikā, tāpēc viņš tik aktīvi rīkojas ārpolitikā. 

"Jo vairāk viņš cenšas parādīt, cik viņš ir varens (..), man rodas sajūta, ka viņš ir zaudējis savu varu tieši iekšpolitiski," norādīja Vīķe-Freiberga.

Savukārt runājot par iespējamo Krievijas ietekmi uz vēlēšanām Latvijā, bijusī prezidente uzskata, ka Krievijai "citi kaķi perami", proti, viņiem ir lielāki un svarīgāki mērķi ASV un citviet Eiropā. 

Jautāta, cik liela ir Krievijas ietekme Latvijā, kādreizējā prezidente atzina, ka tā ir liela, un ne tikai Latvijā vien. Kopumā Krievija gribot parādīt, ka tā var citām valstīm kaitēt, tādēļ ir pamats to respektēt. "Tas ir mazliet bērnišķīgi, bet tai pašā laikā pietiekami bīstami," vērtēja Vīķe-Freiberga.

Top komentāri

utt
u
Tas, ko mēs šodien redzam no Krievijas un viņas pretinieku puses ir Informācijas karš (vārdu karš), kurā svarīgi elementi ir lielīšanās un baidīšana, kā arī pretinieka nomelnošana un diskreditācija. Reāla militārisma pieauguma nav. Krievija 2017. gadā savus militāros izdevumus samazinājusi par 20%. Ierindā tiek atgriezta dažāda veca Padomju laika bruņu tehnika, kuru modernizē. Tā lētāk. Krievija orientējās uz ekonom-klases armiju aizsardzības minimuma nodrošināšanai. Viss pārejais skaļi vārdi.
Trollis JT
T
Ārējā ienaidnieka faktoru izmanto... nē! Labāk parādiet man vienu vadošu politiķi, kurš NEIZMANTO ārējā ienaidnieka faktoru, lai novērstu uzmanību no IEKŠĒJĀ bardaka!
oops
o
Nekomentējot ''Kanādas brīnuma'' darbības sekas Latvijā, vēlos tikai piebilst, ka VVF nav absolūti nekādas profesionālās un dzīves pieredzes, lai komentētu situāciju Krievijā. Nekādas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē