Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ĀM: Samazinoties saslimušo skaitam, atjaunosies arī brīva kustība pār valstu robežām

Pakāpeniski samazinoties ar Covid-19 saslimušo skaitam, atjaunosies arī brīva kustība pār valstu robežām, uzsver Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Beķeris.

Latvijas prezidents Egils Levits ir izteicies, ka pēc Baltijas valstu lēmuma no 15.maija atvērt savas iekšējās robežas iedzīvotāju brīvai kustībai nākotnē šai pārvietošanās telpai varētu pievienoties arī Polija un Somija.

Beķeris norādīja, ka saskaņā ar Eiropas Komisijas vadlīnijām ierobežojumi jāatceļ uzmanīgi, vērtējot katras valsts epidemioloģisko situāciju un tās attīstību.

"Jau šobrīd Igaunija ir atvērusi savstarpējo robežu ar Somiju tiem, kuri strādā vienā valstī un dzīvo otrā. Tāpat arī Lietuva un Polija ir ieviesušas šādus atvieglojumus strādājošajiem otrpus robežai," sacīja Beķeris.

Pēc viņa sacītā, patlaban drošības un vēl pagaidām nestabilās situācijas dēļ valstis ļoti piesardzīgi skatās uz lielu iedzīvotāju kustību pār robežām. Ja pirmās atvērtās robežas pēc kāda brīža parādīs jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības samazināšanos, tad nebūs pamata uzturēt ceļošanas ierobežojumus.

LETA jau rakstīja, ka no 15.maija atjaunoti gaisa, jūras, autobusa un dzelzceļa pārvadājumi uz Lietuvu un Igauniju.

Valdība rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu iekļāvusi punktu, kas paredz ar pagājušās nedēļas piektdienu atsākt starptautiskos pasažieru gaisa, jūras, autobusa un dzelzceļa pārvadājumus uz Lietuvu un Igauniju vai no Lietuvas un Igaunijas.

Valdība lēma, ka satiksmes ministram būs atļauts izdarīt izņēmumus attiecībā uz starptautiskajiem pasažieru pārvadājumiem. Satiksmes ministrs varēs noteikt ierobežojumus un nosacījumus starptautisko pasažieru gaisa pārvadājumu, jūras pārvadājumu, autopārvadājumu un dzelzceļa pārvadājumu veikšanai.

Kā jau ziņots, Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic" pēc visu nepieciešamo atļauju saņemšanas, atsāka tiešos lidojumus no Tallinas uz Amsterdamu, Kopenhāgenu un Oslo, bet no 25.maija - uz Viļņu, iepriekš informēja airBaltic pārstāve Alise Briede.

Top komentāri

Akk
A
Mums ir dzelzceļa satiksme ar Lietuvu un Igauniju? Re kā? Un jautājums, kādēļ neļauj uz Rīgu lidot Ryanair un Wizzair?
Bet
B
Nesamazinās. Ko nu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē