Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

ASV senators: Ukrainas panākumi Kurskā var dot priekšrocības iespējamajās miera sarunās un to iznākumā

Ukrainas panākumi Krievijas Kurskas apgabalā var dot tai priekšrocības iespējamajās miera sarunās ar Krieviju un to iznākumā, pēc tikšanās ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV) pauda ASV senators Marks Kellijs.

Kellijs, kurš pārstāv Senāta Īpašo izlūkošanas komiteju, pauda, ka Ukrainas ofensīva Kurskas apbabalā pārsteidza ASV, un tā, viņaprāt, līdz šim bijusi veiksmīga. Tāpat viņš norādīja, ka Ukrainas panākumi izgaismo arī nepilnības Krievijas sistēmā, kuras ukraiņi var izmantot. ''Ukraina to arī veiksmīgi izdarīja un es ceru, ka viņi to arī turpinās darīt,'' sacīja Kellijs. 

Jautāts, vai ASV pieļauj iespēju atļaut Ukrainai izmantot tālas darbības rādiusa ieročus uzbrukumiem militāriem objektiem Krievijas teritorijā, Kellijs norādīja, ka ASV Ukrainai ir nodrošinājusi ievērojamu palīdzību. Tāpat arī ASV Kongresā ir spēcīgs atbalsts Ukrainai, un ASV turpinās palīdzēt Ukrainai cīņā pret Krievijas agresiju. Taču jautājums ir par to, kā ukraiņi šo palīdzību izmanto. Tas, kā norāda Kellijs, pēdējos divarpus gados ir bijis plašu diskusiju objekts. 

''Ar pašreizējo iebrukumu Krievijā Putins ir izsists no līdzsvara. Un tas ir labi. Tas ir būtiski izjaucis viņa plānus, un man jādod ukraiņiem daudz atzinības par to, ka viņi izdarīja kaut ko negaidītu. Uzskatu, ka ir svarīgi turpināt pielāgot mūsu stratēģiju un ļaut Ukrainai pielāgot savējo,'' sacīja ASV senators.

Kellijs akcentēja, ka dažiem no ieročiem, ko ASV nodrošinājusi Ukrainai, ir ievērojams darbības rādiuss un jauda. ''Pēdējo divarpus gadu laikā esam centušies līdzsvarot Ukrainas spēju aizstāvēt sevi un cīnīties ar eskalācijas risku. Mēs nevēlamies, lai šis konflikts eskalētos citās NATO valstīs un cenšamies izvairīties no tā, ka ASV nonāk tiešā konfrontācijā ar Krieviju, jo tas tikai saasinātu situāciju, '' sacīja Kellijs, piebilstot, ka diskusijas par šo jautājumu ASV turpināsies.

Kā ziņots, premjere piektdien tikās ar ASV senatoru delegāciju senatora Kellija vadībā. Tikšanās laikā tika apspriesta Latvijas un ASV sadarbība drošības un aizsardzības jautājumos, atbalsts Ukrainai un cīņa pret Krievijas agresiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē