Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

ASV sūtnis: Krievija mēģina sašķelt Rietumbalkānus

ASV īpašais sūtnis Rietumbalkānos Metjū Palmers brīdinājis, ka Krievija mēģina sašķelt reģionu un kavēt tā integrāciju Rietumos.

"Mēs esam nobažījušies par Krievijas nolūkiem attiecībā uz Rietumbalkāniem," otrdien publiskotā intervijā Radio Brīvā Eiropa Bulgārijas dienestam sacīja Palmers.

Viņš norādīja, ka Krievija dod priekšroku Rietumbalkāniem, kas ir sašķelti un aizdomīgi un ar zināmu devu haosa.

Palmers īpašā sūtņa amatā tika iecelts pagājušā gada augustā, un viņa uzdevums ir palīdzēt Rietumbalkāniem integrēties Rietumos.

Intervijā Palmers kā piemēru Krievijas ļaunprātīgajām aktivitātēm minēja centienus mazināt atbalstu 2018.gadā noslēgtajam līgumam starp Ziemeļmaķedoniju un Grieķiju par Maķedonijas nosaukumu.

Šī vienošanās pielika punktu gandrīz 30 gadus ilgajam strīdam abu kaimiņvalstu starpā un pavēra ceļu Ziemeļmaķedonijai uz pievienošanos NATO un Eiropas Savienībai.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka ASV gan nav tāda , kā Krievija, ne pa visam... .
nu bet
n
Visiem jau sen ir skaidrs, ka Krievija mēģina sašķelt visu, kur vien iebāž savu degunu. Bet kas ir jauns šajā ziņā? Kas īpašs ir Rietumbalkānos? Serbija visos laikos bija Krievijas sabiedrotā un nekas neliecina, ka kaut kas varētu mainīties. Ja gribēja mazāku Krievijas ietekmi, tad vajadzēja Bosnijas horvātus pievienot Horvātijai, bet Bosnijas serbus - Serbijai. Bosnijas horvāti jau šodien būtu gan ES, gan NATO, bet Serbija varbūt kļūtu mazliet eiropeiskāka, savākdama savus serbus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē