Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Džonsons: Lielbritānija gūst panākumus cīņā ar koronavīrusu

Lielbritānija gūst panākumus cīņā ar jauno koronavīrusu, bet cilvēkiem jāturpina sociālā distancēšanās, lai izvairītos no epidēmijas otrās kulminācijas, pirmdien norādījis Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons.

Savā pirmajā paziņojumā medijiem kopš atgriešanās darbā pēc Covid-19 pārslimošanas Džonsons aicināja sabiedrību "neaizmest prom visus pūliņus un upurus" un neriskēt ar otro kulmināciju, par agru atsakoties no ierobežojumiem, kas noteikti cīņā ar pandēmiju.

Džonsons arī norādīja, ka cīņā ar jauno koronavīrusu ir panākts progress un samazinājies hospitalizējamo Covid-19 pacientu skaits, sarucis arī intensīvās terapijas nodaļās esošo šīs slimības pacientu skaits un pazīmes liecina, ka valsts virzās cauri epidēmijas kulminācijai.

"Es zinu, ka būs daudzi cilvēki, kas skatīsies uz mūsu acīmredzamajiem panākumiem un sāks domāt, vai nav pienācis laiks atvieglot sociālās distancēšanās pasākumus," sacīja Džonsons, brīdinot, ka otrā kulminācija var novest pie "ekonomiskas katastrofas".

Valdība vēlas samazināt mirušo un saslimušo skaitu, aizsargāt veselības aprūpes dienestus, paplašināt Covid-19 pārbaužu programmas un nodrošināt aizsardzības aprīkojumu veselības aprūpes darbiniekiem, pirms tā pāriet pie otrā posma  reakcijā uz pandēmiju, sacīja Džonsons, stāvot pie savas rezidences Daunigstrītā..

Tad valdība "sāks pakāpeniski atvieglot ekonomiskos un sociālos ierobežojumus" un pakāpeniski atdzīvināt Lielbritānijas ekonomiku, paziņoja premjerministrs.

"Un šajā procesā tiks pieņemti sarežģīti lēmumi, un mēs tagad vienkārši nespējam pateikt, cik ātri vai lēni vai pat kad šīs izmaiņas tiks ieviestas," sacīja Džonsons, kurš trīs dienas pavadīja intensīvās aprūpes nodaļā un vēlāk atzina, ka pēc inficēšanās ar koronavīrusu "lietas varēja attīstīties gan vienā, gan otrā virzienā".

Par to, ka viņam atklāta inficēšanās ar jauno koronavīrusu, Džonsons paziņoja 27.martā.

Top komentāri

Cīņaspanākms
C
Kam bija jānomirst tie ir prom, vairāk nav.
Itamars Toledano
No bildē redzamā mērkaķā stulbās sejas nekādi PANĀKUMI nav secināmi.Kad Dieva bulta šo stulbeni ķers vēl vienu reizi, tad vairs NEDZIEDĀS, bet gan GAUDOS.
>:-)
&
Nu jau trešajā vietā nāvinieku☠ , skaita ziņā!!! Šim viss kārtībā! Slims nudien .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē