Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Džonsons: Runāt ar Putinu ir tas pats, kā runāt ar kājā iekodušos krokodilu

Mēģināt karu Ukraina apturēt sarunu ceļā, visticamāk, ir bezjēdzīgi, jo sarunāties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu ir tas pats, kā mēģināt sarunāties ar "krokodilu, kurš jau iekodies jūsu kājā", paziņojis Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons.

Britu premjerministrs, runājot ar žurnālistiem pa ceļam uz Indiju, pieļāvis, ka Putins reālas sarunas ar Ukrainu vēlēsies sākt tikai tad, kad viņam būs iespēja tajās runāt no spēka pozīcijām, tomēr tad, kā paudis Džonsons, viņš arī varētu mēģināt atkal ieņemt Kijivu.

Savukārt, vērtējot Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska nodomus sarunās, Džonsons pauda pārliecību, ka viņa mērķis ir padzīt Krievijas karaspēku no Ukrainas austrumiem, tomēr sarunām par Krimu, kā uzskata Džonsons, Zelenskis varētu piekrist.

Austrijas kanclers Karls Nēhammers 11.aprīlī Piemaskavā tikās ar Putinu, kļūstot par pirmo kādas Eiropas valsts līderi, kurš ticies ar Putinu kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā sākuma. Piemēram, Francijas prezidents Emanuels Makrons vairākkārt ir sazvanījies ar Putinu.

Savukārt Kijivu pēdējā laikā ir apmeklējuši gan Baltijas valstu un Polijas prezidenti, gan Eiropas Savienības līderi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē