Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

ECDC vadītāja brīdina par otro koronavīrusa vilni Eiropā

Eiropas Slimību novēršanas un kontroles centra (ECDC) direktore Andrea Ammona brīdina par otro koronavīrusa uzliesmojuma vilni Eiropā, valstīm kontinentā atceļot pandēmijas dēļ noteiktos ierobežojumus.

Pēc viņas teiktā, jautājums nav par to, vai būs otrais vilnis, bet gan par to, "kad un cik liels".

Viņa intervijā laikrakstam Guardian pavēstīja, ka imunitātes statistika Eiropā nav iepriecinoša un joprojām "85 līdz 90 procenti" iedzīvotāju ir uzņēmīgi pret slimību Covid-19.

"Vīruss ir ap mums, cirkulē daudz vairāk nekā janvārī vai februārī," sacīja Ammona. "Es nevēlos zīmēt pastardienas ainas, taču, manuprāt, mums ir jābūt reālistiskiem. Tagad nav laiks, lai pilnībā relaksētos".

Ammona norādīja, ka nav optimistiska par vīrusa ātru izzušanu. "Tas šķiet ļoti labi adaptējies cilvēkiem," sacīja Ammona.

Koronavīrusa pandēmijā Eiropa ir cietusi vissmagāk, kur reģistrēti teju divi miljoni inficēšanās un vairāk nekā 170 000 nāves gadījumu. Vairums gadījumu reģistrēti Lielbritānijā, Itālijā, Spānijā un Francijā.

Top komentāri

Pati
P
Gudrākā no krēslā tupošām bezdēm.
Krējums Saldais
K
"Viņa intervijā laikrakstam Guardian pavēstīja, ka imunitātes statistika Eiropā nav iepriecinoša un joprojām "85 līdz 90 procenti" iedzīvotāju ir uzņēmīgi pret slimību Covid-19". . . . . Kādi viļņi? Ziedrijā nekāds vilnis nav vērojams, kaut arī viņi neko neierobežoja. Tanta, rādās, pilnīgi nekompetenta - pilnīgs loģikas trūkums - lai iegūtu imunitāti ir jāpārslimo. Pārslimot visiem neļauj, jo tevi savāc un izolē vai arī pats sēdi mājās veselu mēnesi - slimošanas laiks, 14 dienas pašizolācija + 2 negatīvas analīzes. Un visi izliekās, ka Zviedrijas variants ar kontrolētu izslimošanu nepastāv.
būs vēl daudzi viļņi
b
ja turpināsies histēriskā reakcija, tad būsim lielās nepatikšanās
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē