Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Herisa: Mana prezidentūra nebūs Baidena prezidentūras turpinājums

ASV demokrātu prezidenta amata kandidāte Kamala Herisa trešdien sniedza pirmo interviju konservatīvajam telekanālam Fox News, Herisai cita starpā norādot, ka viņas prezidentūra, gadījumā ja uzvarēs vēlēšanās, nebūs Džo Baidena prezidentūras turpinājums.

"Mana prezidentūra nebūs Džo Baidena prezidentūras turpinājums," sacīja Baidena administrācijas viceprezidente.

Herisa norādīja, ka ieviesīs "svaigas un jaunas idejas", un piebilda: "Es pārstāvu jaunu līderu paaudzi."

Arī Baidens vēl otrdien bija norādījis, ka Herisa prezidenta amatā "iezīmēs savu ceļu".

Interviju ar "Fox News" žurnālistu Bretu Bēru Herisa uzsāka ar asu uzbrukumu republikāņu kandidātam Donaldam Trampam par draudiem izmantot armiju pret iekšējiem ienaidniekiem.

"Viņš ir tas, kurš mēdz pazemot un noniecināt amerikāņu tautu. Viņš ir tas, kurš runā par "iekšējo ienaidnieku"," sacīja Herisa.

Viens no spraigākajiem intervijas brīžiem bija tad, kad Bērs vaicāja Harisai par rekordlielo nelegālo imigrantu skaitu, kas Baidena administrācijas laikā ir šķērsojuši Meksikas robežu. 

Tiesa, pēdējos mēnešos imigrantu skaits ir krasi samazinājies.

Herisa atbildēja, sakot, ka Baidena un Herisas administrācija bija ierosinājusi likumprojektu par lielāku robežas drošību, bet "Donalds Tramps [republikāņiem] lika to iznīcināt".

Savukārt Tramps trešdien pamatā uz ASV latīņamerikāņu auditoriju orientētā telekanāla "Univision" ēterā atbildēja uz jautājumiem, ko viņam uzdeva Maiami Latīņamerikas izcelsmes vēlētāji.

Tramps atkārtoja uzbrukumus migrantiem, bez pierādījumiem apgalvojot, ka valstī ieplūst cilvēki no ārvalstu cietumiem un psihiatriskajiem slimnīcām.

Republikānis arī nosauca 2021.gada 6.janvāri, kad viņa atbalstītāji iebruka ASV Kapitolijā, par "mīlestības dienu" un vēlreiz apšaubīja klimata pārmaiņu esamību.

Kampaņa turpināsies ceturtdien, kad ēterā tiks pārraidīta jauna Trampa podkāsta intervija, bet Herisa dosies Viskonsinu - vienu no septiņiem svārstīgajiem štatiem, kas, pēc visa spriežot, būs izšķiroši vēlēšanu iznākumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tērēšanas kāre

Jāatzīst, pašreizējā valdība īpaši neatšķiras no iepriekšējām, ja vērtējam arogances līmeni, nodokļu maksātāju naudas tērēšanas kāri un apjomus un spēju jebkurā veidā un ar jebkuriem līdzekļie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē