Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 5. augusts
Osvalds, Arvils

Kallasa: Ukrainas ceļš uz NATO ir neatgriezenisks

Ukrainas ceļš uz NATO ir neatgriezenisks, NATO un Ukrainas padomes sēdē Vašingtonā paziņoja Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa, uzsverot, ka NATO un Ukrainas attiecības ir ciešākas nekā jebkad agrāk.
"Vakar mēs pieņēmām nozīmīgus lēmumus, lai Ukraina vēl vairāk tuvinātos aliansei," viņa teica, norādot, ka NATO būs līdere drošības palīdzības Ukrainai un apmācību koordinācijā.
"Sabiedrotie arī solīja ilgtermiņa finansiālu atbalstu Ukrainai. Tā ir ļoti skaidra, praktiska gatavošanās valsts uzņemšanai NATO. Ukrainai pienākas vieta aliansē, un tās ceļš uz dalību un neatgriezenisks," pauda Igaunijas premjerministre.
Kallasa arī uzsvēra, ka nedrīkst aizmirst, ka Ukraina, kura jau trešo gadu cīnās pret Krievijas atkārtoto iebrukumu, cīnās arī par Eiropu un brīvo pasauli kopumā.
 
"Tāpēc mums ir jāsaglabā stingrība, kad runa ir par agresijas cenas palielināšanu," viņa sacīja. "Lai palīdzētu Ukrainai izvarēt, visiem sabiedrotajiem būs jāpieliek papildu pūles. Igaunijas militārā palīdzība valstij veido vairāk nekā 1,4% no mūsu iekšzemes kopprodukta (IKP), taču mēs turpinām meklēt jaunus veidus, kā atbalstīt Ukrainu. Es aicinu visus mūsu sabiedrotos darīt to pašu," mudināja Kallasa.
 
Ceturtdien tika pieņemts NATO un Ukrainas padomes kopīgais paziņojums. G7 valstis un visi partneri, kas parakstījuši drošības līgumus ar Ukrainu, parakstīja arī Ukrainas koplīgumu, kura mērķis ir vēlreiz apliecināt, ka ilgtermiņa atbalsts Ukrainai tiks turpināts līdz uzvarai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Netanjahu: Izraēla ir gatava jebkādai agresijai

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu ceturtdien paziņoja, ka Izraēla ir gatava jebkādai agresijai pēc tai adresētajiem draudiem atriebties par grupējumu Hamās un Hizbollah vadoņu nogalināšanu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē