Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kremlis: Krievijas attiecības ar Lielbritāniju varētu kļūt vēl sliktākas, līdz ar premjerministra maiņu

Pirmdien Krievija paziņojusi, ka nevar izslēgt iespēju, ka sarežģītās attiecības ar Liebritāniju varētu kļūt vēl sliktākas nākamā premjerministra vadībā, vēstī Reuters.

 Jau vairākus mēnešus jaunā Lielbritānijas premjerministre Liza Trasa ir izpelnījusies asu kritiku no Krievijas puses. Kremļa pārstāvis Dmitrijs Peskovs publiskajā telpā izteicies, ka “ negribētos domāt, ka situācija varētu kļūt vēl sliktāka, jo ir grūti iedomāties, ka attiecības starp abām valstīm varētu saasināties vēl vairāk”.

“Diemžēl šādu iespēju mēs nevaram izslēgt, ņemot vērā, ka cīņā par Lielbritānijas premjera amata kandidāti aktīvi izmantoja pretkrievisko retoriku, draudot spert pret mūsu valsti [Krieviju] vēl nopietnākus soļus. Tāpēc es nedomāju, ka mēs varam cerēt uz kaut kādu pozitīvu situācijas risinājumu,” uzsvēris D. Peskovs. Jāpiebilst, ka arī pirms Trasas uzvaras Krievija nav slēpusi savu nepatiku pret viņu un visai atklāti publiskajā telpā ņirgājusies par jaunās premjermistres zināšanām ģeogrāfijā, tostarp reizi, kad Trasa kļūdaini Baltijas jūru ir nodēvējusi par Melno jūru.

Īsi pirms Krievija izvērsa karadarbību Ukrainā Trasa apmeklēja Maskavu, lai tiktos ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu Toreiz Lavrovs žurnālistiem pārrunas ar Trasu raksturoja, kā dialogu “starp diviem nedzirdīgiem cilvēkiem” no kuriem viens “mētājas ar pārsteidzīgiem faktiem”. Toreiz Trasa atklāti ir apsūdzējusi Krieviju par uzbrukuma plānošanu Ukrainai piebilstot, ka viņa “ neredz nevienu citu iemeslu, kāpēc Krievijai būtu jāizvieto pie Ukrainas robežas 100 000 karavīru”.

Divas nedēļas pēc Lavrova un Trasas tikšanās Krievija iebruka Ukrainā. Kopš kara sākuma Ukrainā, Lielbritānija ir bijusi viena no aktīvākajām un skaļākajām Ukrainas atbalstītājām, palīdzot un apgādājot Ukrainas karaspēku ar ieročiem un ekipējumu.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē