Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Landsberģis: Lietuva un Ķīna strādā pie diplomātisko attiecību normalizēšanas

Lietuvas un Ķīnas amatpersonas apspriež iespējamu abu pušu diplomātisko attiecību normalizēšanu, piektdien paziņoja Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis.
"Patlaban es nevēlētos runāt par mērogu, tomēr sarunas noteikti notiek. Arī pašlaik," viņš teica žurnālistiem, atbildot uz jautājumu, vai iespējams, ka abu valstu vēstnieki atgriezīsies otrā valstī.
 
2021.gadā Ķīna pazemināja diplomātiskās pārstāvniecības līmeni Lietuvā un noteica tirdzniecības ierobežojumus Lietuvai, reaģējot uz Viļņas lēmumu atvērt Taivānas pārstāvniecību ar salas nosaukumu, nevis Taibejas nosaukumu, kā tas ierasts daudzviet pasaulē. Pekinas vērtējumā Lietuva tā pauž atbalstu Taivānai kā neatkarīgai valstij un noraida tā dēvēto vienas Ķīnas politiku,
 
Ķīna cenšas starptautiski izolēt Taivānu, kuru uzskata par savu teritoriju.
 
Taivānas ārlietu ministrs Džozefs Vu pašlaik uzturas vizītē Lietuvā un ceturtdien tikās ar Seima priekšsēdētāju Viktoriju Čmilīti-Nilsenu, kura oktobrī bija vizītē Taivānā. Ar Vu tikās arī daži Seima deputāti, bet prezidents Gitans Nausēda un valdības pārstāvji ar Taivānas ārlietu ministru netikās.
 
Taivāna un kontinentālā Ķīna tiek pārvaldītas atsevišķi, kopš 1949.gadā šajā salā patvērās pilsoņkarā sakautā Ķīnas Republikas nacionālistu valdība, bet komunistu ieņemtajā Ķīnas kontinentālajā daļā tika proklamēta Ķīnas Tautas Republika, kas joprojām uzskata Taivānu par savas teritorijas sastāvdaļu. Taivāna pastāvīgi dzīvo Ķīnas iebrukuma draudu ēnā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē