Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Lula: Izraēlas darbības Gazas joslā ir "tikpat smagas" kā Hamās uzbrukums

Brazīlijas prezidents Luiss Inasiu Lula da Silva pirmdien apsūdzēja Izraēlu "nevainīgu cilvēku nogalināšanā" Gazas joslā un apgalvoja, ka Izraēlas darbības esot "tikpat smagas" kā palestīniešu kaujinieku grupējuma Hamās 7.oktobra uzbrukums.

"Pēc "Hamās" izdarītā terorakta tā sekas, Izraēlas valsts [īstenotais] risinājums ir tikpat smags kā "Hamās" [uzbrukums]. Viņi nogalina nevainīgus cilvēkus bez jebkādiem kritērijiem," Lula sacīja oficiālā ceremonijā galvaspilsētā Braziljā.

Latīņamerikas lielākās valsts līderis arī apsūdzēja Izraēlu "bumbu nomešanā tur, kur ir bērni un slimnīcas, ar ieganstu, ka tur atrodas terorists".

"Tas ir neizskaidrojami. Vispirms jums ir jāizglābj sievietes un bērni, un tad jūs varat cīnīties, ar ko gribat," sacīja Lula.

Brazīlijas ebreju kopienas pārstāvji nosodīja Lulas izteikumus kā "kļūdainus", "netaisnus" un "bīstamus", piebilstot, ka tie "nostāda Izraēlu un "Hamās" uz viena līmeņa". 

Viņi aizstāvēja Izraēlas varas iestāžu "redzamos un pierādītos" centienus "glābt palestīniešu civiliedzīvotājus".

"Mūsu kopiena gaida līdzsvarotību no mūsu varas iestādēm," savā paziņojumā piebilda Brazīlijas Izraēliešu konfederācija, kas pārstāv 120 000 Brazīlijas ebreju - otro lielāko ebreju kopienu Latīņamerikā.

Gazas joslu pārvaldošais teroristu grupējums "Hamās" 7.oktobrī no Gazas joslas iebruka Izraēlā, kur noslepkavoja apmēram 1200 cilvēkus, galvenokārt civiliedzīvotājus, un sagrāba aptuveni 240 ķīlniekus.

Izraēla atbildēja uz šo "Hamās" uzbrukumu, uzsākot Gazas joslas masveida bombardēšanu, bet vēlāk izvērsa arī sauszemes operāciju.

Teroristu kontrolētās Gazas joslas varasiestādes apgalvo, ka Izraēlas bombardēšanā esot nogalināti vismaz 11 240 cilvēku, taču šie skaitļi, domājams, ir stipri pārspīlēti, ņemot vērā to dezinformāciju, ko līdz šim izplatījis "Hamās". Turklāt liela daļa no nogalinātajiem ir islāmistu grupējumu kaujinieki.

Izraēla noliedz, ka tā tīši uzbruktu slimnīcām, un apsūdz "Hamās" šo iestāžu un tuneļu zem tām izmantošanu par slēptuvēm, ko savukārt noliedz "Hamās".

Lula nāca klajā ar saviem izteikumiem, sagaidot galvaspilsētā 22 Brazīlijas pilsoņus un 10 viņu tuviniekus, kas svētdien tika evakuēti no Gazas joslas uz Ēģipti. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē