Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Makrons: Brexit ir "vēsturiska brīdinājuma zīme" Eiropas Savienībai

Brexit ir "vēsturiska brīdinājuma zīme" Eiropas Savienībai (ES), pāris stundas pirms Lielbritānijas izstāšanās no bloka paziņojis Francijas prezidents Emanuels Makrons.

"Šī aiziešana ir šoks. Tā ir vēsturiska brīdinājuma zīme, kas (..) jāredz visai Eiropai un kurai jāliek mums pārdomāt," īsā uzrunā televīzijā paziņoja Makrons.

Viņaprāt, Brexit bija iespējams tāpēc, ka ES dalībvalstīm ir tendence vainot Eiropu visās savās problēmās.

Makrons arī pauda viedokli, ka Lielbritānijas lēmumu izstāties no bloka veicināja fakts, ka "mēs pietiekami nemainījām Eiropu".

Saskaroties ar konkurenci no ASV un Ķīnas, "mums nepieciešams vairāk Eiropas", sacīja Makrons, kurš savā priekšvēlēšanu kampaņā pirms uzvaras prezidenta vēlēšanās solīja pārveidot ES.

Nodēvējot šo par skumju dienu, Makrons kritizēja Lielbritānijas Brexit referenduma kampaņas "melus, pārspīlējumus, vienkāršošanu" un solījumus, kas nepiepildījās.

"Mums vienmēr jāatceras, kur meli var novest mūsu demokrātijas," sacīja Makrons.

Francijas prezidents norādīja, ka cer uz tuvām un spēcīgām partnerattiecībām ar Lielbritāniju nākotnē, bet uzsvēra, ka tās nebūs tādas pašas attiecības, kādas tās bijušas līdz šim.

"Jūs nevarat būt gan iekšā, gan ārā," norādīja Makrons.

Jau vēstīts, ka piektdien plkst.23 (sestdien plkst.1 pēc Latvijas laika) Lielbritānija atstāj Eiropas Savienību, kuras sastāvā tā aizvadījusi 47 gadus.

Tomēr praksē tūlīt pēc Brexit maz kas mainīsies, jo sāksies pārejas periods, kas ilgs vismaz līdz šī gada beigām. Tā laikā vairums ES tiesību normu joprojām būs spēkā arī Lielbritānijā, tostarp arī personu brīvās pārvietošanās noteikumi.

 

Top komentāri

Nāve
N
VISS ir vēsturiska brīdinājuma zīme, jo VISI nāks pie manis, nevis pie ES vai PSRS.
Voloģa Putlers
V
Kad nāksiet atkal Sibīrijas kūrortos un atpūtas namos, tad EU jums kā rūgti murgi liksies. Eiropa ir cietums, bet Krievijas āres - plašas un brīvas! VELNKOMMEN!
Itamars Toledano
Emanuels Makrons ir skaists un gudrs. Tieši tāpēc viņi nekādi nespēj panest ļoti neglītā un ļoti viltīgā, bet bezgala stulbā Kremļa karļika pielūdzēji. Par NRA netikļiem-urodiem nemaz nerunājot...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jāpieņem izsvērti un pārdomāt

Par to, kā politiskā diskusija par Krievijas tranzīta kravu plūsmas slēgšanu caur Latvijas ostām izskatās no Liepājas ekonomisko interešu skatpunkta, Apvienotā saraksta (AS) valdes locekli, L...

Process bez rezultāta

Ekonomikas ministra Viktora Valaiņa lēmums bez rezultāta izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu izraisīja lielāku vai mazāku šū...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē