Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Makrons brīdina par tālākiem Krievijas centieniem destabilizēt Rietumu demokrātijas

Francijas prezidents Emanuels Makrons sestdien Minhenes drošības konferencē brīdinājis, ka Krievija "turpinās centienus destabilizēt" Rietumu demokrātijas, tieši vai netieši iejaucoties vēlēšanās, manipulējot ar sociālajiem medijiem un izmantojot citus kiberkara paņēmienus.

Francijas līderis, kas cer tikt pārvēlēts amatā 2022.gadā, prognozējis, ka Krievija tuvāko mēnešu un gadu laikā šai virzienā darbosies visnotaļ agresīvi.

Vienlaikus viņš paudis viedokli, ka Eiropai ilglaicīgā perspektīvā būtu jātiecas uzlabot attiecības ar Krieviju, bet piebildis, ka neaicina uz Maskavai noteikto sankciju atcelšanu, lai gan uzskata, ka tās nav manījušas Maskavas uzvedību.

Kā izteicies Makrons, iespējamā attieksme pret Maskavu būtu "ieturēt nostāju, ka mēs esam prasīgi, neatsakāmies no saviem principiem attiecībā uz iesaldētajiem konfliktiem, bet iesaistīsimies stratēģiskā dialogā, kas prasīs laiku".

"Ilglaicīgā perspektīvā mums jāatjauno attiecības ar Krieviju, bet jāuzsver arī atbildība, kas tai ir kā ANO Drošības padomes pastāvīgajai dalībvalstij. Tā nedrīkst pastāvīgi bloķēt virzību šai padomē," viņš piebildis.

Francijas prezidents arī spriedis, ka Krievijas militārā potenciāla palielināšana finansiālā ziņā nav ilgtspējīga un arī tās alianse ar Ķīnu nebūtu noturīga kaut vai tāpēc vien, ka "Ķīnas centieni pēc hegemonijas nav savienojami ar krievu pašlepnumu" un tas, viņaprāt, norāda uz "nepieciešamību pēc partnerības ar Eiropu".

Top komentāri

ekharts
e
Demokrātija mirst lēnām,un tas ir Rietumu neoliberālistu un globālo korporāciju nopelns.
Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Makrons zina!!!!!!!!!!!!!!!!!!
reptilis
r
Ne viens vairāk nedestabilizē Rietumus,kā tādi makaroni...Kremļa aģenti murkeļi un šrēderi:))))....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē