Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Merkele brīdina, ka Eiropa bez NATO nespēj pati sevi aizstāvēt

Vācijai ir jāuzņemas lielāka atbildība NATO, trešdien sacīja kanclere Angela Merkele, no jauna apliecinot savas valsts uzticību alianses saistībām.
"Patlaban Eiropa nespēj pati sevi aizstāvēt," Berlīnē uzrunājot parlamentu, sacīja kanclere.

Vācijai ir jāstrādā NATO vienotības labā, vienlaikus atzīstot, ka Turcija ir sarežģīts partneris, kas aliansē ir jāpatur stratēģisku iemeslu dēļ, norādīja Merkele.

Tuvojoties alianses 70.gadadienai, Merkele atgādināja par tās nozīmīgumu Aukstā kara laikā, kad NATO bija brīvības un miera bastions.

Viņa pauda atzinību "amerikāņu draugiem" par ieguldījumu aliansē, kā arī cildināja NATO ieguldījumu stabilitātē Balkānos un Afganistānā.

Merkele arī solīja, ka NATO mērķi par aizsardzības tēriņu palielināšanu līdz 2% no IKP Vācija sasniegs "30.gadu sākumā".

"NATO saglabāšana ir mūsu pašu interesēs pat vēl lielākā mērā nekā Aukstā kara laikā," uzsvēra Merkele.

Top komentāri

VVZ
V
Eiropa pat robežas nejēdz sargāt, gluži otrādi- Vācijas "nevalstiskās organizācijas" Vidusjūrā nodarbojas ar cilvēku kontrabandu no Ziemeļāfrikas lielos apjomos, pie tam pilnīgi nesodīti. Nav jēgas militāram spēkam, ja pat robežas nevar nosargāt.Eiropa ir zaudēta.
Ass
A
Nu lūk Merkele pirms aiziešanas no vadības atzīstas ka viņas valdibas laika NATO aizsardzības spējas ir krietni padilušas ,bet par iebrukumu un citu valstu izputināšanu spējam si me vārda nemin(jauno laiku vēsture pierada ka viss kārtība).Jasak domat ka tik velkonistei (kopa ar pārējiem)nenākas aizsargāties no bijušajiem pakļautajiem.
Irlielāmērāticams
I
ka Eiropa nespēj sevi aizstāvēt arī AR NATO, jo robežas ir reāli vaļā un emigrantu masa veido jaudīgu piekto kolonnu, kas Eiropu piebeigs bez militāra spēka.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē