Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Merkele nepiekrīt vienpusējai patvēruma reformai Vācijā, bažījoties, ka tas varētu apdraudēt ES solidaritāti

Merkele: Uz migrāciju jāreaģē Eiropas līmenī

Vācijas kanclere Angela Merkele sestdien paziņojusi, ka migrācija ir Eiropas līmeņa izaicinājums, uz ko arī jāreaģē Eiropas līmenī.

Ar šādu paziņojumu savā iknedēļas videouzrunā viņa nākusi klajā pirms savas otrdien gaidāmās tikšanās ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu laikā, kad migrācijas jautājumā saasinājušās nesaskaņas viņas valdībā.

Kā ziņots, kanclere iebilst pret iekšlietu ministra Horsta Zēhofera ieceri ļaut neielaist valstī daļu patvēruma meklētāju. Merkele nepiekrīt vienpusējai patvēruma reformai Vācijā, bažījoties, ka tas varētu apdraudēt Eiropas Savienības (ES) solidaritāti. Viņa vēlas, lai ES līmeņa risinājums nelegālajai imigrācijai tiktu rasts bloka samitā, kas 28. un 29.jūnijā notiks Briselē.

Vācijas kanclere videouzrunā norādījusi, ka migrācija būs viens no četriem galvenajiem tematiem, ko viņa gatavojas apspriest ar Makronu līdztekus ārpolitikai, aizsardzībai un eirozonas nākotnei.

Top komentāri

bet
b
Citāts: "Merkele sestdien paziņojusi, ka migrācija ir Eiropas līmeņa izaicinājums, uz ko arī jāreaģē Eiropas līmenī". Eiropas līmenī var reaģēt tikai vienā veidā - neielaist nelegālos imigrantus vispār. Ja Merkelei ir svarīga Eiropas vienotība, tad viņai ir jāapzinās, ka puse ES dalībvalstu valdību un pilnīgi visas Eiropas tautas ir pret imigrāciju, līdz ar to nav iespējams vienoties par imigrantu uzņemšanu. Var vienoties tikai par izraidīšanu. Ja Merkelei tiešām ir svarīga Eiropas vienotība, viņai ir jāpiekrīt, ka nelegālie imigranti ir jāizraida.
bet
b
Citāts: "kanclere iebilst pret iekšlietu ministra Horsta Zēhofera ieceri ļaut neielaist valstī daļu patvēruma meklētāju". Diena taču varēja precizēt - kuru daļu. Neielaist valstī tos, kam nav personu apliecinoša dokumenta. Tā droši vien ir lielākā daļa. Jo pasi "zaudē" tieši, lai nevarētu noskaidrot, no kurienes persona ir ieradusies. Ja ir pase, tad var uzreiz noteikt, ka persona ir ieradusies no drošas valsts un neielaist viņu bez vīzas. Un arī ja nav dokumenta, tad uzreiz prezumēt, ka persona negrib norādīt valsti, no kuras viņa ir ieradusies, un neielaist. Imigrācijas uzreiz samazinātos vismaz desmitkārt. Itālijā tikai 7% patvēruma meklētāju iegūst bēgļa statusu, bet 93% ir vienkārši nelegālie imigranti.
korekcija
k
Nelegālā migrācija jāaptur.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē