Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Orbāns apsveicis Putinu ar uzvaru "vēlēšanās"

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns apsveicis Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu ar uzvaru "vēlēšanās", ko pārējie Rietumi nosodījuši kā uzkrītoši nebrīvas un negodīgas.

"Orbāns apsveica Vladimiru Putinu ar pārvēlēšanu" un uzslavēja dialoga un savstarpējās cieņas uzturēšanu starp Ungāriju un Krieviju "pat sarežģītos ģeopolitiskos apstākļos", platformā "X" paziņoja Ungārijas valdības preses pārstāvis.

Kā ziņots, tā dēvētās vēlēšanas, kas faktiski bija vienīgi izrāde Putina leģitimitātes kārtējai apliecināšanai, notika no 15. līdz 17.martam.

Pat nerēķinoties ar ierastajām manipulācijām ar balsu skaitīšanas rezultātiem un vēlētāju aktivitāti, jau iepriekš nebija ne mazāko šaubu, ka Putins kārtējo reizi tā dēvētajās vēlēšanās "uzvarēs", paliekot amatā vismaz līdz 2030.gadam, jo Krievijā jau sen nepastāv nekāda reāla opozīcija un visi vērā ņemamie opozīcijas līderi bijuši spiesti vai nu atstāt valsti, atrodas cietumā, vai arī tikuši noslepkavoti.

Orbāns vēstulē Putinam, ar kuru viņš tikās 2023.gada septembrī, norādīja, ka ir gatavs "pastiprināt sadarbību nozarēs, ko neierobežo starptautiskās tiesības".

Orbāns ir iestājies pret Rietumu sankcijām pret Maskavu un kritizējis Briseles politiku. Ungārija viņa vadībā ir pieņēmusi samierinošu nostāju pret Krieviju, un tās attiecības ar Kijivu ir saspīlētas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē